Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Widzę, że ostatnio wiele piszecie na temat drogiego gastro.

Mogę zrobić AMA / opisać od kuchni jakie są koszty dokładne prowadzenia takiej działalności. Chętnie odpowiem na każde pytanie. Mam normalną, ale dość znaną restaurację w mieście wojewódzkim na starówce.

Nie chcę się użalać, bo jakbym mi się to nie opłacało, to bym tego nie prowadził. Ale być może trochę pokażę skąd są takie a nie inne ceny, gdzie każde 2-3-4% zmienia dość mocno finalny wynik finansowy.

#glovo #jedzenie #ubereats #pysznepl #pyszne #gastronomia



· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Ogarnąć artykuł / AMA?

  • Tak 75.0% (54)
  • Nie 25.0% (18)

Oddanych głosów: 72

  • 5
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kurde dawaj, jeszcze jak! Pierwsza kwestia pracownicy w gastro w majówkowym (jakimkolwiek weekendowym) trybie - jak zrobić tak by pracownikowi się chciało (i nie chodzi tutaj ogólnie o $$$). Sam przez chwilę miałem w głowie, żeby bujnąć gastro, bo dzwignąłbym to marketingowo i graficznie z opcją zarządzania, ale trochę przeraża mnie "podejście" pracownika w 24. EDIT: wiadomo, budujemy familie, ale... wciąż brakuje mi tej kropki nad i.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim w trakcie studiów pracowałem zawsze na kuchni w stanach i Anglii - wiadomo #!$%@? doświadczenie ale już od tamtego okresu zauważyłem straszną przebite cen produktów od dostawców a względem cen sklepowych. Już nie mówię o promocjach ale to były po prostu zawsze zawyżone ceny. Rozumiem że nie każdy ma czas latać biegać kombinować ale później ciężej o lepszą cenę końcową. W polskich barach knajpach szokiem jest dla mnie to że często
  • Odpowiedz