Aktywne Wpisy
mickpl +138
Januszom zachodzącym w głowę gdzie no ci studenci na których od 3 miesięcy czeka mój kurnik podzielony na 6 pokoi odpowiadam.
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy
Bertoos +129
Ekstrakt: 11,1 % wag.
A-----l: 4 % obj.
Od razu po otwarciu butelki uderzył mnie intensywny i przyjemny zapach chmielu.
Po nalaniu na powierzchni piwa utrzymuje się około 5 mm piana.
Kolor jasno słomkowy/złoty.
Mętne. Na dnie zalega dużo osadu.
W smaku p--o jest bardzo chmielowe jak AIPA. Jest też dużo goryczki tak jak lubię.
Jak już moje kubki smakowe przyzwyczaiły się do goryczki i chmielu, to zacząłem odczuwać owoce/cytrusy.
Wyczuwalny jest dodany pieprz, który podrażnia język, ale wcale to nie przeszkadza.
P--o bardzo pijalne.
Polecam.
Super p--o k-wa.
Koszt: 8,10 golda - butelka 500 ml zwrotna.
#p--o #pijzwykopem
piłem już p--o z 100 ibu
http://www.wykop.pl/wpis/8507538/#comment-21990930
ale jakoś nie wyczułem nawet 70
a ty dałeś na avatar.