Wpis z mikrobloga

P--o: Amerykańska Pszenica z browaru Browar Na Jurze

Ekstrakt: 11,1 % wag.

A-----l: 4 % obj.

Od razu po otwarciu butelki uderzył mnie intensywny i przyjemny zapach chmielu.

Po nalaniu na powierzchni piwa utrzymuje się około 5 mm piana.

Kolor jasno słomkowy/złoty.

Mętne. Na dnie zalega dużo osadu.

W smaku p--o jest bardzo chmielowe jak AIPA. Jest też dużo goryczki tak jak lubię.

Jak już moje kubki smakowe przyzwyczaiły się do goryczki i chmielu, to zacząłem odczuwać owoce/cytrusy.

Wyczuwalny jest dodany pieprz, który podrażnia język, ale wcale to nie przeszkadza.

P--o bardzo pijalne.

Polecam.

Super p--o k-wa.

Koszt: 8,10 golda - butelka 500 ml zwrotna.

#p--o #pijzwykopem
pestis - P--o: Amerykańska Pszenica z browaru Browar Na Jurze

Ekstrakt: 11,1 % wag.
...

źródło: comment_mikphUC0TQOdlqF6CGPDU6e8LQFuJcUj.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@icek_: Poluj na Molly IPA od Doctorów Brew. Premiera jakoś około 10-12 października. IBU na etykiecie - 95. Jak Doctorzy piszą 95, to wiedzą co piszą ;)
  • Odpowiedz
@pestis: Z Deep Love mam mieszane uczucia. Pierwszą butelkę kupiłem w czerwcu i to był szok. Tak gorzkiego piwa(oprócz pierwszej warki American IPA Doctorów) nie piłem. P--o degustowałem wieczorem(miałem problem z dopiciem), goryczkę czułem jeszcze drugiego dnia. Drugą butelkę kupiłem jakoś w lipcu, leżakowałem ją( w lodówce) dla kumpla do ostatniego tygodnia sierpnia. Goryczka uleciała, było całkiem lekkie w odbiorze.
  • Odpowiedz
@pestis: Ja tak samo. Prawdopodobnie wszystkie butelki miały tą datę, ale jak przeglądałem ask.fm/alebrowar to Bartek wspominał, że warzyli więcej niż jedną warkę z Nogne.
  • Odpowiedz
@pestis: Znalazłem "Techniczne rzecz biorąc warki były cztery, warzone w ciągu 2 dni i leżakowane w jednym zbiorniku. Planujemy oczywiście kolejne warki."
  • Odpowiedz