Wpis z mikrobloga

Drogi Katoliku, Droga Katoliczko wyznania rzymskokatolickiego, naprawdę śmiać mi się często chce jak widzę w co Wy wierzycie :D

Dogmat "Transsubstancji" (przeistoczenia), czyli wiary w fizyczną zamianę chleba w ciało i wina w krew Jezusa Chrystusa podczas sprawowania Mszy świętej #jakzyc
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ringblack: Wierzę w siebie:D Świat jest piękny, a religia go psuje :(

@RT_NR: Wcale nie, ile radości dostarczają mi katolicy, tyle śmiechu :D:D

@Kaerl: Jeżeli nie wierzysz w to co napisałem to jesteś kiepskim katolikiem :) Figurka że tam stoi to nie oto chodzi :P
  • Odpowiedz
@kamilsien: aha, religia psuje? dla mnie religię psują idioci, tacy jak księża łasi na kasę czy wywierający wpływ na ludzi żeby głosowali na tych a nie na innych, psują ją pseudo wyznawcy, którzy na forum publicznym zgrywają pobożnych. Na pasterce pewien profesor powiedział wprost- nie liczy się to, czy rzeczywiście wierzysz w Boga (niezależnie od wyznania) ważne jest to że miłość jest na pierwszym miejscu. Jakikolwiek bóg cieszy się z
  • Odpowiedz
@kamilsien: Poważnie? Nie masz lepszych rozkmin na taką godzinę, niż to jak śmieszny jest dogmat transsubstancji? I to jest dla ciebie aż tak wielkie odkrycie, że postanowiłes się tym w środku nocy podzielić z resztą świata? ;>
  • Odpowiedz