Wpis z mikrobloga

@arinkao: czy wał ziemniaczany to po prostu gniecione i ułożona ziemniaczki, czy coś więcej? Jakieś maslo? Chcialbym się dowiedzieć jak odwalić tak wspaniały wał :D
  • Odpowiedz
@fakeman: Nie wiem jak u Pani @arinkao ale ja ostatnio u Madzi Gessler podpatrzyłem tłuczone ziemniaki z dodatkiem chrzanu i o panie borze - jakie to jest złoto ( ͡ ͜ʖ ͡)
Polecam taki mix: ziemniak + masło + mleko + chrzan taki normalny tarty ze słoiczka kilka łyżeczek, zależy na ile ziemniaków - trzeba spróbować w trakcie ugniatania.
  • Odpowiedz
  • 2
@fakeman: Najczęściej to mleko plus masło w odpowiedniej ilości żeby nie zrobić ciapy ale żeby nie były suche. Można zamiast mleka dać śmietanę.
  • Odpowiedz