Wpis z mikrobloga

@jacekmrski: gdziekolwiek, co do pierwszej pracy nie ma sensu byc wybrednym. Patrz po programach stazowych, ofertach dla juniorow, studia raczej nie maja znaczenia ale sa mile widziane (mozliwe ze nie zapytaja nawet). Na testera bym nie szedl jezeli chcesz byc programista docelowo
  • Odpowiedz
Raczej czasy gdzie brali wszystko co było na rynku minęły, aktualnie widoczne są cięcia nawet wśród programistów (mid, junior). Musisz się czymś wyróżnić.
Tester fajna opcja, znam wielu którzy przeszli z testera na juniora programistę.
Studia IT to strata czasu, stare dziadki powtarzają to samo przez 30 lat.

Jak ci idzie programowanie?
  • Odpowiedz
  • 0
@JackVifon: Lubię to, tylko z perspektywy bardziej "doswiadczonych" jestem wolny w tym co robię tak myślę przynajmniej. Ogólnie visual studio z pomocą emmeta itd. ogarniam, ale ciągle słyszę, że rynek przesycony blabla itd. A druga kwestia to ogólnie mi chodziło czy ma znaczenie czy ktos jest tylko po średniej/studia
  • Odpowiedz
@jacekmrski bo jest przesycony i to w cholerę, potrzebni są specjaliści, najlepiej wieloprofilowi np. C# + Python (do AI), ostatnio Microsoft wystartował z C# i Rust bo przepisują swoje serwisy.
Jak widzisz, brak tu miejsca na juniorów midow bo kasa jest tu i teraz a wymagania ogromne.
Ciężko doradzić, osobiście uważam że IT się będzie kończyć w ciągu 10+- lat. Zostaną 'klikacze' i układacze klocków, opcjonalnie kilku hardcorowych speców
  • Odpowiedz