Wpis z mikrobloga

@Gensek: ale robisz kurczaka czy jakąś wołowinę? Bo jak kurczak to jakieś przyprawy typu gyros. A jak wołowina/inne mięcho to coś w stylu przyprawy do falafela, żeby z kminem rzymskim była etc.
  • Odpowiedz
@Gensek: ja z przepisu od Okrasy robiłem i tam było tak o: łyzka curry, łyżka czosnku granulowanego i łyżka kminu rzymskiego
  • Odpowiedz
@Gensek ja poleciałem do Turcji #!$%@?ć kebaba takiego prawdziwego opalanego węglem w małej wiosce. Też kroił takie wielkie płaty maczetą jak na filmiku.
Oczywiście dostałem covida i #!$%@? czułem.
  • Odpowiedz
  • 0
Przejadłem się kebabami i długo na nie nawet nie chciałem spojrzeć, ale niedawno spróbowałem kebaba z sosem curry i znów je lubię. Pracuje w niemcowni i trochę się Turcy w knajpie dziwią jak zamawiam z tym sosem, ale skoro tu jest kraina currywursta to i może być currykebab!
  • Odpowiedz