@Gensek: ale robisz kurczaka czy jakąś wołowinę? Bo jak kurczak to jakieś przyprawy typu gyros. A jak wołowina/inne mięcho to coś w stylu przyprawy do falafela, żeby z kminem rzymskim była etc.
@thewickerman88 najlepiej to sobie zrobić samemu mix, możesz wtedy pod siebie zrobić. Robisz więcej i zamykasz w pojemniku. A jak nie to w sklepach z orientalną żywnością.
@Gensek ja poleciałem do Turcji #!$%@?ć kebaba takiego prawdziwego opalanego węglem w małej wiosce. Też kroił takie wielkie płaty maczetą jak na filmiku. Oczywiście dostałem covida i #!$%@? czułem.
Przejadłem się kebabami i długo na nie nawet nie chciałem spojrzeć, ale niedawno spróbowałem kebaba z sosem curry i znów je lubię. Pracuje w niemcowni i trochę się Turcy w knajpie dziwią jak zamawiam z tym sosem, ale skoro tu jest kraina currywursta to i może być currykebab!
#jedzzwykopem #gotujzwykopem
@Mr_3nKi_: Rzeczywiście. Nie wiem nawet czemu to napsiałem. Jakbym był w jakimś transie czy amoku.
Dodatkowo po przygotowaniu porcji masz w domu jeszcze sporo luźnych przypraw i ziół do wykorzystania w innych daniach
@Viking- Akurat wszystko mam. Dzięki! Spróbuję!
@Nie_masz_racj_idioto Też akurat mam, też spróbuję, Dzięki!
Oczywiście dostałem covida i #!$%@? czułem.