Wpis z mikrobloga

Próbowałem zrobić gulasz wołowy, tyle że w japońskim stylu. Na maśle smażymy wołowinę pokrojoną w kostkę, kiedy już się zarumieni pyk ziemniaki, marchew, cebula, po czasie dostajemy bulion, trochę wody i czerwone wino, nie miałem tylko gotowego sosu de mi glace. Nie idzie tego znaleźć. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#jedzenie
Radewiat - Próbowałem zrobić gulasz wołowy, tyle że w japońskim stylu. Na maśle smaży...

źródło: temp_file4470349341801221096

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@Radewiat: ten sos gotuje się długimi godzinami i żaden "słoik" nie odda jego prawdziwego smaku. Jeśli bardzo Ci zależy to na twoim miejscu, pytałbym w restauracjach czy mogą odlać za drobną opłatą
  • Odpowiedz