Wpis z mikrobloga

Miodowe świry. Co tu się stało? Pierwszy raz widzę taką pianizację xD
Zdjęcia w komentarzu bo zapomnialem dodać xD

Generalnie stal w szafce dwa miesiące. Mocno się rozwarstwil, na dole był zcukrzony na górze rzadki. Jak otworzylem to strzeliło, czyli gazowal. Wymieszalem i już miał normalna konsystencję, w smaku normalny. Zapach może trochę bardziej taki fermentujacy(??)

Teraz patrzę a on zrobił taka pianę jak szalony, miód chyba się nie może zepsuć.

Miód prawdziwy i sprawdzony od znajomego, żaden fejur sklepowy.

#miod #pszczelarstwo #jedzzwykopem
  • 5
@z--x: Nie wydaje mi się, chociaż no jest szansa, że łyżka którą nakładałem kiedyś była wilgotna, nie mogę powiedzieć, że nie.

Generalnie tak jak mówie w smaku nadal pyszny jest, a ta pianka taka gęęęęęsta jest.
@vealen0: pewnie był nie do końca dojrzały (minimalnie za wcześnie wybrany?) i stąd zaczął się oddzielać nadmiar wody, a że stężenie cukru w niej jest już mniejsze, to zaczęło fermentować. Pianka jak w piwie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)