Wpis z mikrobloga

@bykozord: Kroję na połówki, wrzucam na taką blaszkę z sitkiem do piekarnika: ~60 stopni, termoobieg, kilka godzin, otwarte drzwiczki. Można też na słońcu je suszyć, ale boję się, że muchy nasrają czy coś. xD

I takie wysuszone pomidory wrzucam do słoiczka, dodaję badylek bazylii z liśćmi, kilka cm rozmarynu, czosnek, cebulę czerwoną, tu masz dowolność, co lubisz. Ja w pierwszej wersji zrobiłem tyle. W drugiej dodałem jeszcze sól, bio ocet jabłkowy,
  • Odpowiedz
  • 1
@chlodna_kalkulacja a ja zastanawiałam się co zrobić z większą ilością pomidorów (po co dojrzewać partiami jak mogą wszystkie na raz :D) .

Podsunąłeś mi super pomysł i do tego jeszcze przepis. Dzięki! ()
  • Odpowiedz
@Marbloro: Cieszę się, że udało mi się podsunąć dobry przepis, na pewno będzie Ci smakować, takie pomidory są pyszne dosłownie do wszystkiego, do sałatki, na kanapkę, na focaccię, na pizzę, super uniwersalny produkt i do tego zdrowy. A oliwa, która po tym zostanie jest aromatyczna, pełna smaków i świetna do innych rzeczy, chociażby polewania sałatek.
  • Odpowiedz