Wpis z mikrobloga

  • 0
@Wierzbek: Nie usmażysz grubej, nie rozbitej piersi tak żeby była jadalna, niesurowa w środku i dobra. To nie opinia tylko fakt. Pierś się dusi na całym świecie, takich przepisów są tysiące nie bez przyczyny- są smaczne i można więcej eksperymentować nad smakami niż jedynie smażąc.
Poza tym napisałam że ta najpierw była smażona z dwóch stron, później wymagała duszenia.
  • Odpowiedz
@arinkao: Jezeli pierś jest bardzo gruba to można obsmażyć na stalowej/żeliwnej patelni i później do piekarnika albo spróbuj kiedyś sous vide albo reverse sear :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Wierzbek: Piekarnik to najgorsze co można zrobić suchej piersi. Lepiej żeby nie była za ogromna i miała odpowiednia ilość tłuszczu, można tez ja przewrócić. Spróbuj kiedyś ja udusić jak większość szefów kuchni to robi. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby ją wcześniej przesmażyć.
  • Odpowiedz