Wpis z mikrobloga

@cheeseandonion: Generalnie jak dla mnie - ziemniaki tylko w naturalnym stanie. Tak, wiem to mniej wygodne ale lepsze. Jak byłem w UK kupiłem wór ziemniaków którego nie dałem rady zjeść przed opuszczeniem domu i powrotem do Polski. Zakopałem je w kwiatkach w ogródku landlorda/landlady... ( ͡º ͜ʖ͡º) Do dziś się zastanawiam ich reakcji jak im to wyrosło.
@cheeseandonion: takie opakowania sa zwykle sprawdzane pod katem emisji szkodliwych skladnikow przy obrobce temp (regulacje prawne wymagaja odpowiednich norm), takie pojemniczki sa ogolnie stosowane. Nawet jakbys przegial pale z dlugoscia odgrzewania w mikrofali (nie nadaja sie do piekarnika), to najwyzej spalisz ziemniaki... Jak masz watpliwosci to uzywaj szlanego (microwave safe) naczynia z pokrywka (zeby nie odparowywalo za mocno przy podgrzewaniu)