Wpis z mikrobloga

#pytanie #kuchnia #kuchniaazjatycka
Siema mirki. Potrzebuje Waszej porady. Dostałem ostatnio wok z czarną powłoką ochronną. Jakie macie sposoby na wyszorowanie tej powłoki? Zgodnie z instrukcją używam stalowego druciaka, ale prędzej ja się zajadę niż zobaczę jakiś efekt. Problem był taki że sądziłem że powłoki już się pozbyłem i zacząłem wypalać. Wtedy dopiero zacząłem widzieć stal pod powłoką.
  • 2
@MajorAutobus: a to nie jest tak że pany pingpongi specjalnie wypalają woki żeby właśnie czarne były bo wtedy potrawy nie przywierają? Może się mylę ale jeden pan pingpong na blogu tak właśnie robił - kupił nowego lśniącego woka i go przepalał żeby był czarny
@MajorAutobus: A możesz wkleić zdjęcie tej instrukcji? Porównywałeś z angielską wersją językową?
Rolę "powłoki ochronnej" może stanowić jakiś olej który trzeba zmyć, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby trzeba było zdrapywać to całe czarne.