Wpis z mikrobloga

Sprzedam Ci swój przepis Raz dobra odmiana, muszą być z bodajże typu drugiego, mączne ale to sobie doczytaj czy dobry typ podałem, dwa strugasz lub nie jak lubisz i masz ładna skórkę i kroisz na łódeczki i gotujesz maks 5 min, wyciągasz obsuszasz na sitku i teraz trik własny na kilogram ziemniaków łyżeczka mąki pszennej i ziemniaczanej do miski, olej roślinny, ulubione przyprawy czyli np papryka słodka trochę i cząber, tak cząber
  • Odpowiedz
@Veeren: @zaba34: @dambur:

Oliwa z oliwek, czosnek w plastry, gałązki rozmarynu i sól morska. To to co ziemniaki uwielbiają, jeszcze masło, ale to ewentualnie klarowane. Jeśli chodzi o blachę to chyba jak serio masz całą blachę tych ziemniaków. Ja wolę na przykład górę od naczynia żaroodpornego, żeby oliwa bezsensownie nie rozlewała się po blasze tylko skupiała na ziemniakach a upychać niewiadomo ile też nie jest dobrze. Ja ziemniaków nie
Ziemniak43212 - @Veeren: @zaba34: @dambur: 

Oliwa z oliwek, czosnek w plastry, gał...

źródło: comment_1673777297NStEb4pxEJTCGHBTNiWZEq.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz