Aktywne Wpisy
jacekparowka +64
Jak można w ogóle lubić pracować?
Przecież to jest definicja choroby psychicznej. Wyobraźcie sobie że m----n na plantacji bawełny mówi że mu tam bardzo dobrze, ma co robić cały dzień i w zamian są zaspokajane jego podstawowe potrzeby jak jedzenie, picie, miejsce do spania. Pomyślelibyście, że jakiś nienormalny.
Za to jak ktoś powie że lubi swoją pracę na etacie, czyli identyczna sytuacja jak niewolnictwo murzyna tylko dostosowane do realiów XXI wieku to
Przecież to jest definicja choroby psychicznej. Wyobraźcie sobie że m----n na plantacji bawełny mówi że mu tam bardzo dobrze, ma co robić cały dzień i w zamian są zaspokajane jego podstawowe potrzeby jak jedzenie, picie, miejsce do spania. Pomyślelibyście, że jakiś nienormalny.
Za to jak ktoś powie że lubi swoją pracę na etacie, czyli identyczna sytuacja jak niewolnictwo murzyna tylko dostosowane do realiów XXI wieku to
jaki masz stosunek do swojego niewolnictwa (pracy na etacie)
- nienawidzę 21.5% (360)
- nie lubię 27.2% (455)
- neutralny stosunek (jestem lekko chory psychicznie 28.6% (479)
- lubię (jestem mocno chory psychicznie) 22.6% (378)
Fennrir +479
Dworzec kolejowy w Elblągu - przed i po "modernizacji". Był #modernizm z czasów III Rzeszy, jest styropianoza jak na budynku administracyjnym jakichś magazynów w Polsce powiatowej.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
Inb4 "wcześniej też był brzydki" - wcześniej był brudny i zaniedbany, ale mógł wyglądać dobrze, obecnie to jest gwаłt na estetyce. Uprzedzając też argumenty że "przynajmniej teraz jest ciepło" - są np.:tynki izolacyjne, ale w Polsce nie zna się innych metod niż opіerdolenie styropianem.
-DO JAKIEGO SAMOCHODU?
-nie no to nie jest do samochodu, potrzebuje po prostu łożysko o tych numerach
-A TO JA TAK NIE ZNAJDE
-dobra wchodze na google i wyskakuje mi, że łożysko jest montowane w takim i takim aucie
-DOBRA TO NA JUTRO PANU ZAMUWIE SKF ZA 289ZŁ SZTUKA A W TYM SAMOCHODZIE SĄ DWA TAKIE TO DWA ZAMÓWIĆ?
i kurtyna opada bo mówię, że to nie do samochodu i potrzebuje jedno to słyszę, że tam są dwa.
Z resztą kiedyś tam kupowałem już łącznik stabilizatora do auta, które sprzedawałem jako igłę i robiłem go na sztukę byle poszedł, potrzebowałem jeden łącznik a sprzedawca do mnie:
-ALE TAM SĄ CZTERY!
-ale ja potrzebuje jeden
-PAN JESZCZE WRÓCI DO MNIE PO POZOSTAŁE 3 A JA MOGE ICH JUŻ NIE MIEĆ
Poszedłem do Agromy, sklep rolniczy.
Poproszę łożysko 60x110x28
-SKF, FOOG CZY JAKIEJ FIRMY PAN SOBIE ŻYCZY?
-Niech będzie skf
-50 ZŁOTYCH POPROSZE.
#motoryzacja #logikaniebieskichpaskow
W górnictwie jest firma Ferrit, która produkuje kolejki spalinowe z silnikiem ursusa. Silniki te wyposażone są w filtry powietrza te same co w traktorach. Do traktora ten filtr kosztuje 50zł a firma ferrit kopalni sprzedaje go za 1500zł
W sklepie zaczynam wymieniać filtry jakich potrzebuję (po kodzie producenta, na szczęście obsługa potrafiła w szukajki), no i mówię filtr oleju od Fiata, kod XYZ. Gość zdębiał
Po
Komentarz usunięty przez autora
@Rumburak123: ja bym zaryzykował stwierdzenie, że karty graficzne też są znormalizowane, bo jak łącze pasuje, to generalnie będzie działać - mięły już chyba czasy, że złącze było to samo, ale karta nie mogła się dogadać z płytą główną
@Zarzutkkake: i kto tu jest januszem xD
Z czym?