Wpis z mikrobloga

Acz no 6k za thermomixa bym nie wydał - "lidlomix" w zupełności wystarczy, tym bardziej że udało mi się kupić za chyba 330 euro w niemieckim lidlu (wtedy cos około 1500 PLN)


@a2t1: ta jasne maja juz tam 1500 przepisów chociaz?
@rudy_defekacjusz: Nie mam thermomixa, ale tak chciałem tylko powiedzieć, że w związku z tym, że posiada funkcję sous vide, to można w nim zrobić zajebiste żeberka albo golonkę. Ba można w nim zrobić fenomenalnego steka.

Zatkao kakao? Już możesz googlować co to to całe souse vide
@Lujdziarski: Miałem oryginalnego termomixa. Teraz mam również „bogolskiego” kitchen aida + te wszystkie garnki i patelnie z poprzedniej epoki.
Na minus termomikxa:
- Mała pojemność
- niedokładna waga
- cebula zawsze uduszona a nie usmażona
- nie da sie ogolnie robic stir fry
- są tylko ostrza a nie ma haka do wyrabiania ciasta
- gorzej sie myje niz planetarnego z gładką misą (#!$%@? na maksa wodą z płynem nie zawsze