Wpis z mikrobloga

Kurczak pieczony, faszerowany min. mielonym mięsem, borowikami, wątróbką, ciecierzycą i kimchi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Danie jest smaczne na ciepło oraz na zimno. Kurczaka w całości można kroić na plastry ponieważ nie ma kości, jedyne jakie zostały to skrzydełka.

Zapraszam na swój tag (σ ͜ʖσ) #arinkaofood


#gotujzwykopem #foodporn
Pobierz arinkao - Kurczak pieczony, faszerowany min. mielonym mięsem, borowikami, wątróbką, c...
źródło: comment_16592731596cRdO55PUUCEj97pCIAJ8o.jpg
  • 41
Przepis:

Pierw należy wyjąć delikatnie kości nóg oraz cały korpus z szyją z kurczaka. Skrzydełka zostawić.
Farsz za każdym razem robię inny, tym razem wymyśliłam mięso i warzywami z azjatycką nutą.

Ugotowałam 250g ciecierzycy którą zmiksowałam blenderem. Wątróbkę drobiową 200g usmażyłam na tłuszczu z wysmażonego boczku który także był w farszu, z cebulą, borowikami, zmieszałam ją z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym 200g i dolałam 100ml zawiesiny z pasty doenjang (1 łyżka pasty, woda)
Pobierz arinkao - Przepis:

Pierw należy wyjąć delikatnie kości nóg oraz cały korpus z szyj...
źródło: comment_165927322448XKwEIRqCay337AnSFUyX.jpg
@Sandrinia: Zrób (ʘʘ). To wyzwanie ale warto, możesz wyjąć tylko korpus a nogi zostawić z kościami, ja wyjmuję je go w nogach jest dużo miejsca na farsz i smacznego mięsa jak wyjmie się kości. Jeśli Ci zależy na żółtym farszu z którego będzie się wyłaniał papaj to użyj ciecierzycy jako składnika xD
nsfw

Zawiera treści NSFW

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.