Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@ewolucja_myszowatych: faktycznie unikają podania składu wprost. Nie da się znaleźć na opakowaniu niczego, co wprost informuje o rodzaju tłuszczu (tłuszcz mleczny/śmietanka pasteryzowane) jak w przypadku innego masła.
Wygląda na to, że mamy się sami domyśleć jaki jest skład skoro jest napisane "Masło" albo coś kombinują.
Wartość energetyczna jest porównywalna z innymi masłami innych producentów.
  • Odpowiedz
@ewolucja_myszowatych: Za wiki: Decyzją Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej z 2017 roku termin „masło” co do zasady zarezerwowany jest wyłącznie dla przetworów mleka zwierzęcego, podobnie jest w wypadku pojęć: ser, śmietana, śmietanka, chantilly i jogurt. Chodzi precyzyjnie o przetwory mleka zwierzęcego.
  • Odpowiedz
  • 7
przecież masło jest twarde i robi się je z mleka a to coś ma konsystencję nutelli.


@ewolucja_myszowatych otóż drogi Mirku jak ja używałem masła Kerrygold oryginalnego irlandzkiego maseła to również wyjmując z lodówki było miękkie.

To chyba zaleta tych irlandzkich maseł.
  • Odpowiedz