Aktywne Wpisy
jegertilbake +742
Po tym jak sie zrobil hype na frytkownice beztluszczowe do ktorych bylem sceptycznie nastawiony stwierdzilem, ze jednak dokonam zakupu, bo nadarzyla sie dobra okazja kupic Ninja AF400 wiec raczej gorna polka jesli chodzi o tego typu sprzet.
Po 3 tygodniach korzystania jestem juz gotowy ocenic uzytecznosc tego typu urzadzenia i porownac wzgledem zwyklego piekarnika:
Na plus dla airfryera:
+ Ten model nie wymaga nagrzewania, moge wlozyc zarcie i bardzo szybko nabiera temp
Po 3 tygodniach korzystania jestem juz gotowy ocenic uzytecznosc tego typu urzadzenia i porownac wzgledem zwyklego piekarnika:
Na plus dla airfryera:
+ Ten model nie wymaga nagrzewania, moge wlozyc zarcie i bardzo szybko nabiera temp
lepaq +980
#cultowe (631/1000)
Hey - Ja Sowa z płyty Ho! (1994)
No może i jest ten utwór nieco przesadnie sentymentalny, skrojony pod licealistki i studentki uniwersytetów lat 90, ale lubię - tak jak całą płytę :)
Przede wszystkim lubię muzycznie, niekoniecznie "emocjonalnie" - charakterystyczne intro na basie, trochę rozmyte zwrotki i refren z pazurem. A w nim najbardziej zapadającym w pamięć momentem są dla mnie bendy między wersami. Przywodzą trochę na myśl pierwsze płyty Pearl Jamu.
A! Solówka tez miła dla ucha! :)
-------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Przez tysiąc dni postuję rzeczy których słuchałem przez ostatnie 20 lat (jeden numer dziennie, od 01/01/2020 do 26/09/2022). Szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne. Niektóre były hiciorami, innych wolałem sobie nigdy nie przypomnieć. Kolejność wstępnej listy zrandomizowałem i nie jest mi znana. Odkrywam dzień po dniu.