Aktywne Wpisy
MurLand +16
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego SUVy są takie popularne?
Nie wydaje mi się żeby to było jakieś super wygodne auto, siedzisz wysoko jak w busie, do tego osiągi, a raczej przy tej wadze ich brak, opory powietrza. O cenach tych samochodów już nie wspominając.
Czy Ci wszyscy ludzie mieszkają w górach lub dojeżdżają do domów jakimiś polnymi drogami? No chyba nie bo widzę je też siebie na osiedlu.
Jedyny argument jak dla
Nie wydaje mi się żeby to było jakieś super wygodne auto, siedzisz wysoko jak w busie, do tego osiągi, a raczej przy tej wadze ich brak, opory powietrza. O cenach tych samochodów już nie wspominając.
Czy Ci wszyscy ludzie mieszkają w górach lub dojeżdżają do domów jakimiś polnymi drogami? No chyba nie bo widzę je też siebie na osiedlu.
Jedyny argument jak dla
Też macie wrażenie, że całe te straszenie Polski wkroczeniem na nasze terytorium ruskich (czy to regularnej armii czy tych pajaców wagnera) zrobilo się tak żałosne, że sami straszący w to chyba już nie wierzą. Przecież wejście zacofanych ruskich na terytorium kraju NATO, który posiada pierdyliard razy nowocześniejszy sprzęt i taktykę wojenną niż Ukraina, równałoby się wejściu do maszynki do mielenia mięsa. Po dobie - dwóch kacapskie siły wyglądałyby jak peretti po randce
Czy ktoś z szanownych Mirków robił może trasę Kąty Rybackie - Nowa Karczma na mierzei po trasie rowerowej R10? Mam pytanie jak wygląda nawierzchnia na DDR, czy da radę przejechać ją na oponach szosowych 700x28c? Jechałem ostatnio z Helu do Juraty po utwardzonej drodze gruntowej i dało radę. Jadę w tym tygodniu by skorzystać jeszcze z dobrej pogody.
Nie wiem jak odcinek od Kątów do Nowej Karczmy ale od promu w Mikoszewie do Kątów jest tragedia - albo dziurawa, wąska droga i wygrażanie się kierowców o bycie zawalidrogą albo słabo oznakowana "ścieżka" w lesie po szutrze, same górki i dolinki + leżące gałęzie, patyki, kamienie. W porównaniu z trasą od Sobieszewa do Świbna po zjechaniu z promu czułem się jakbym wjechał na Białoruś.
@nocnyfilm: mam Tribana RC520 więc nie jest to do końca bolid F1. Na razie zapoznaje się z rowerem i planuje niedługo zmienić opony na bardziej gravelowe, ale póki co jeżdżę na tym co mam.