Wpis z mikrobloga

@Mbw3: Nie sugeruj się powyższymi.
Ja akurat taką chłodziarkę mam.
Czy kupić to zależy. Jakie wina trzymasz i czy Ci zależy żeby trzymać je odpowiednio.
Trzymanie w lodówce razem z kiełbasami to nie najlepszy pomysł.
  • Odpowiedz
@Mbw3 jak masz wina nadające się do dojrzewania i chcesz je trzymać rok, dwa, pięć to jest to najlepsza opcja, a jak masz wina codzienne, to wydaje sie to nie mieć zbyt dużego sensu.
  • Odpowiedz
@animuss: Jak dobra kiełba to a jak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym temperatura za niska na czerwone wina, no i generalnie lodówka to do innych rzeczy.
Można wina tam z tydzień, dwa potrzymać.
Rok to już nie
  • Odpowiedz
@firstlo: z temperaturą to jest dobry argument. Korek to zawsze myślałem że blokuje przepływ :) Ale tak, racja, w zwykłej lodówce to chyba jest sens trzymać jedną butelkę dla bieżącego spożycia.
  • Odpowiedz