Wpis z mikrobloga

Pysznoutkie terere ( ʖ̯)

Na dno szklanki nakroiłem skórki z cytryny i zalałem wrzątkiem żeby puściły smak, potem dosypałem jerby i zalałem przestygniętą żeby jerba też już zaczęła puszczać smak. W termosie nektar grejpfrutowy z kostkami lodu. Na koniec wkroiłem cytrynki i zalałem.

Gorzkie, kwaśne i obrzydliwe

Czyli zajebiście ( ͡° ͜ʖ ͡°) polecam

#yerbamate #terere
MorenkaKnight - Pysznoutkie terere 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ

Na dno szklanki nakroiłem skórki z cytr...

źródło: comment_1622481230vtRhgue3oenPmbH0qTnlTg.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
@DyrektorInternetu:
To jest smak, jakby sam Cejrowski boso stopami przechadzał się po naszych kubkach smakowych, coś cudownego. Homer nawet nie ma na to porównań.

Smak jest zależny od suszu, susz z Brazylii ma taki "trawiasty" smak, choć to też się mocno różni. Paragwaj jest mocno dymny (taka La Rubia albo Pajarito). Argentynę i Urugwaj ciężko mi opisać w smaku. Są też różne yerby suszone gorącym powietrzem, to mają taki "roślinny" posmak(
  • Odpowiedz