Wpis z mikrobloga

KIMCHI JAPOŃSKE Polskiej produkcji od KISZONE SPECJALY.
Dlaczego jest takie dobre? Przede wszystkim ma 2 razy mniej kalorii (21kcal / 100g), nie wymaga pasteryzacji,

Kimchi w swojej podstawowej formie składa się z kapusty pekińskiej, białej rzepy i dużej ilości szczypiorku, wszystko to zostaje zalane sosem sojowym wymieszanym z tartym korzeniem imbiru, pastą z ostrej papryczki gochuragu oraz odpowiednią porcją czosnku. Zamiennie stosuje się również sos rybny, a także ostrzejsze gatunki papryczki. Całość zostaje ciasno upchnięta do naczynia, słoika lub glinianej beczki, które następnie jest szczelnie zamykane i odstawiane w ciemne, chłodne miejsce. Okres fermentacji trwa minimum 5 dni. Oczywiście im dłużej pozwoli się kimchi leżakować w zalewie, tym intensywniejszy smak i aromat można uzyskać.

Jeżeli chcesz sam spróbować zrobić kiszonke można tutaj poczytać o KIMCHI

CENA 29.90zł / 480g

#japonia #korea #kuchnia #gotowanie #dieta #kimchi
źródło: comment_1617094773DzE6D9qkuh6QOKG60E5j0g.jpg
  • 8