Aktywne Wpisy
krucjan +170
Zgodnie z obietnicą wrzucam film z konsumpcji. Jeśli ktoś się spodziewa fajerwerków to od razu mówię, że się zawiedzie, to jest po prostu 13 minut jedzenia pizzy w ciszy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie to lubię sobie pogadać bzdury jakieś, ale nagrywałem w lokalu i głupio by mi było gadać do telefonu jedząc, już włączając samo nagrywanie czułem się jak pajac. ( ͡° ͜ʖ ͡°
Ogólnie to lubię sobie pogadać bzdury jakieś, ale nagrywałem w lokalu i głupio by mi było gadać do telefonu jedząc, już włączając samo nagrywanie czułem się jak pajac. ( ͡° ͜ʖ ͡°
m__b +36
Juz za pare godzin wejdzie na wokande poznanskiego Sadu Okregowego nasza sprawa z Jerzym Zieba, prawomocnie skazanym kilka dni temu „propagatorem pseudonauki” (cyt. Wikipedia), ktory zada usuniecia z Wykopu tresci, ktore „szkaluja jego dobre imie”.
Bedzie ciekawie!
#wykop #jerzyzieba #sad #rozprawa
Bedzie ciekawie!
#wykop #jerzyzieba #sad #rozprawa
Dlaczego jest takie dobre? Przede wszystkim ma 2 razy mniej kalorii (21kcal / 100g), nie wymaga pasteryzacji,
Kimchi w swojej podstawowej formie składa się z kapusty pekińskiej, białej rzepy i dużej ilości szczypiorku, wszystko to zostaje zalane sosem sojowym wymieszanym z tartym korzeniem imbiru, pastą z ostrej papryczki gochuragu oraz odpowiednią porcją czosnku. Zamiennie stosuje się również sos rybny, a także ostrzejsze gatunki papryczki. Całość zostaje ciasno upchnięta do naczynia, słoika lub glinianej beczki, które następnie jest szczelnie zamykane i odstawiane w ciemne, chłodne miejsce. Okres fermentacji trwa minimum 5 dni. Oczywiście im dłużej pozwoli się kimchi leżakować w zalewie, tym intensywniejszy smak i aromat można uzyskać.
Jeżeli chcesz sam spróbować zrobić kiszonke można tutaj poczytać o KIMCHI
CENA 29.90zł / 480g
#japonia #korea #kuchnia #gotowanie #dieta #kimchi
lub Kanady #pdk
u mnie w suszarni 10zł 150g