Aktywne Wpisy
Melkovva_ +10
jankes83 +288
Do wiadomości przygłupiego prawactwa. Nie mam zamiaru nikogo przepraszać. A już na pewno nie rolników.
To, że (całe szczęście) nic się nikomu nie stało nie oznacza, że karetka nie została zablokowana. Wszyscy widzieli nagranie xD
Sytuacja, w której pojazd na sygnałach musi się zatrzymać i zastanawiać gdzie jechać dalej jest niedopuszczalna.
Rolnik, który pozostawił na wjeździe ciągnik z naczepą, blokując cały przejazd powinien być pociągnięty do odpowiedzialności.
Usprawiedliwianie tego wydarzenia tekstem "pacjentowi
To, że (całe szczęście) nic się nikomu nie stało nie oznacza, że karetka nie została zablokowana. Wszyscy widzieli nagranie xD
Sytuacja, w której pojazd na sygnałach musi się zatrzymać i zastanawiać gdzie jechać dalej jest niedopuszczalna.
Rolnik, który pozostawił na wjeździe ciągnik z naczepą, blokując cały przejazd powinien być pociągnięty do odpowiedzialności.
Usprawiedliwianie tego wydarzenia tekstem "pacjentowi
Mirki pytanko, bo googiel nie daje za dużo info, a do lekarza dopiero jutro będę mógł zadzwonić, dostałem Metronidazol i mam pytanie temat jego interakcji z innymi lekarzem, czy bezpieczne będzie po nim łykać kwetiapine lub zolpidem? w ulotce jest info że Metronidazol wpływa na cytohrom p450 i się zastanawiam czy mnie nie zmiecie z planszy
#medycyna #lekarz #pytanie #pytaniedoeksperta #bezsennosc #psychiatria #narkotykizawszespoko
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f47c445d2fae759452856ec
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: zwiększa dostępność obu środków we krwi skutkiem czego mocniej działać oba środki będą
@AnonimoweMirkoWyznania: zależy w jaki sposób. Będzie albo wzmacniał albo osłabiał działanie innych leków.
Zobacz tez czy w/w leki są metabolizowane przez p450 i wyciągnij wnioski. Bo mi się nie chce szukać
@Vulne
@Jakis_Leszek
Hmm zolpidem jest tylko częsciowo przez p450 metabolizowany, z względu na jego okres działania chyba będzie lepszym rozwiązaniem na czas kuracji antybiotykiem, bo jak pomyślę że kweta ma 2x dłużej działać + mocniej to tak średnio, ale dzięki za naprowadzenie
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua