Wpis z mikrobloga

Architekt czy konstruktor?

Mając na kartce papieru rozplanowany układ pomieszczeń powinienem się zgłosić do konstruktora czy architekta? Oczywiście chętnie posłucham wskazówek i jestem otwarty na zmiany, sam mam parę pytań. W każdym razie przejrzałem setki projektów, wybrałem jeden, na którym się wzorowałem, ale również go dość mocno przerobiłem dlatego adaptacja i tak będzie wymagać nowych przeliczeń.

Jeśli możecie kogoś polecić z #slask to bardzo proszę o namiary

#budowadomu #konstruktor #architekt #budownictwo #projektowanie #dom #budujzchaferem #budujzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
Mając na kartce papieru rozplanowany układ pomieszczeń powinienem się zgłosić do konstruktora czy architekta?

@1Lupa: do architekta. On Ci wytłumaczy, dlaczego połowa z twych pomysłów jest nierealna, zaproponuje obejście problemów i razem (jeśli oczywiście się zdecydujesz na zapłacenie mu za projekt indywidualny) stworzycie z tego projekt. Tenże projekt będzie musiał być klepnięty jeszcze przez konstruktora, który się pod nim podpisze a być może, że w trakcie zasugeruje jakieś zmiany.
  • Odpowiedz
@1Lupa: Jeśli masz pomysł na swój dom to może nie kupuj projektu tylko udaj się do projektanta i nich Ci zrobi projekt indywidualny. Wtedy już nie będziesz płacił za adaptacje a domek będziesz miał taki jaki chcesz.
  • Odpowiedz
@Jarek_P: mam mega prostą konstrukcję (prostokąt) bez udziwnien także nie wiem co by miałobyć nierealne. W niczym nie kombinuje prostota przede wszystkim, ale dzięki za komentarz :)

Jak macie jakieś namiary to proszę ;)
  • Odpowiedz