Wpis z mikrobloga

Od przyszłego tygodnia wprowadzamy zestawy dnia (obiad dwudaniowy) w cenie 15,- na miejscu oraz 16,- na wynos. Taki zestaw będzie miał gramaturę mniejszą, o około 1/3 w porównaniu ze zwykłymi daniami.

Od jakiegoś czasu klienci domagali się takich zestawów bo nie przejadają obu dań w normalnych, dużych wersjach.

W garnkach:
70l - Zalewajka
50l - makaron do spaghetti
20l - sos do spaghetti dla ‚nas’ - czyli do baru
Patelnia - sos do spaghetti (około 30l) do szkoły dla dzieci.

Sosy musimy osobno gotować, ponieważ nasz musi być nieco ‚ostrzejszy’ w smaku.

Do tego dużo małych garnków 5-20 litrów z sosami, innymi zupami, marchewka z groszkiem itd.


KubaJam - Od przyszłego tygodnia wprowadzamy zestawy dnia (obiad dwudaniowy) w cenie ...

źródło: comment_W8cHgMcKbXpuJdcutBw8qz0sTmvtxilq.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
@KubaJam: jak przygotowujecie sos? Z gotowców, czy pomidory w puszce? A może "bawicie się" w świeże? Ciekawi mnie sposób przygotowania przy tak dużej skali produkcji :)
  • Odpowiedz
Dobru ruch, zauważyłem od pewnego czasu ze w miejscach w których się stołuje zamawiają np polowe zupy i polowe drugiego dania.
  • Odpowiedz
  • 2
@KubaJam zawsze mnie to zastanawia, że jest problem z kierowcami. Pracuje w kilku szpitalach można by wykręcać niezłe wyniki, ale nikt nie chce przywozić. To nie opłaca się zatrudnić kilku kierowców?
  • Odpowiedz
  • 40
@visac: No nie opłaca. Kierowca 20,-/h - nie ma go półtorej godziny to 30,-. Do tego amortyzacja samochodu i paliwo. Koszt powiedzmy 40,- łącznie. A zamówicie za 100,-, gdzie kosztów jedzenia i przygotowania mam za 50-60,-. Wychodzi praktycznie na 0, może ze 20 zarobku. W tym czasie kierowca mógłby obskoczyć 6-8 wywozow po 40-80 złotych w okolicy.
  • Odpowiedz
  • 2
@arinkao: To nie ma byc reklama. Wprowadzamy tylko takie zestawy to oferty bo były takie prośby od jakiegoś czasu. Normalna porcja u nas jest ciężka do przejedzenia dla niektórych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz