Wpis z mikrobloga

@guaranacgn Bydgoszcz, nie sugeruj się zawsze Google mapa bo ona wskazuje najszybsza, a nie najlepsza trasę, czasem lepiej jechać tą która jest pokazana np. "10minut wolniej" wtedy mamy pewność, że nie pojedziesz przez pola, drogi alternatywne itp ( ͡º ͜ʖ͡º)
@guaranacgn: Autentycznie sugeruj się po prostu Google Maps bo ruch potrafi kompletnie odwracać sensowność przejazdu przez jeden albo drugi wariant. Wszystko na tej trasie sprowadza się do ruchu po prostu. Przerabiałem już warianty i przez Bydgoszcz i przez Toruń na zmiane.
@guaranacgn: Wszystko się rozbija o ciągły brak S5, prace przy wszystkich drogach mam wrażenie stanęły kompletnie w ostatnich latach. S5 brakuje między Żninem a Bydgoszczą, później do Świecia często dzieją się takie dramaty które przeważają o odpuszczeniu tej drogi. Badaj ruch po prostu, przykładowo teraz Google Maps pokazuje mi żeby jechać jednak przez Toruń :D

A tam się jedzie przez same miasto, czy jakoś bokami?

Zahaczasz o Bydgoszcz ale ona ma
@Saeglopur: Dokładnie! Lata temu mi mechanik z pod Gniezna mówił, że są już drzewa wycięte na S5 i nadal nie mogą się połapać z tym. Kuzyn ostatnio mi namieszał, bo niby jakiś policjant powiedział że powinien gdzieś tam skręcić i ma być lepsza droga. Ale nie wiedział dokładnie co i jak. Więc tylko zostaję dużo cierpliwości. Dzięki wszystkim za pomoc!
@guaranacgn: Zależy o której godzinie startujesz (czyli o której godzinie planujesz przejeżdżać przez Gniezno i Bydgoszcz). Jeśli trafisz na Bydgoszcz w godz. szczytu albo popołudniowych, to zdecydowanie polecam lecieć na Inowrocław i jego obwodnicę, a potem A1. Gniezno raczej tragicznie zakorkowane nie bywa, ale można ewentualnie ominąć je zjazdem nr 25 - o ile się nie mylę, zawsze pokonuję ten odcinek w stronę do Poznania, a z Poznania jeżdżę przez Bydgoszcz
@macabrankov: Jasne, daj znać jak było. Mi po prostu chodzi o to, żeby było najmniej odcinków jednopasmowych. Jadąc na Toruń juz wiem, że tam jest ok. 100 km, czyli prawie cały odcinek Gniezno-Toruń.
@guaranacgn: Od zjazdu na A2 do bramek w Rusocinie ok. 3:15, przy czym w Strzelnie i przed Strzelnem trochę korek, ale nadrobione na A1 ;) Mi wstępnie google pokazywało przez Gniezno, natomiast ja jechałem zjazdem 25 - czyli Gniezno Północ.