Wpis z mikrobloga

• 236
Nosz k---a. Wysłałem córkę z jej chłopakiem na zakupy do Auchana na ten wolny weekend. Młodzi dobrze zarabiają, ale tego się nie spodziewałem... Wierzyłem w nią, ale chyba zawiodłem jako rodzic...
Teraz negocjuję za co mam oddawać. ( ͡ ͜ʖ ͡)
#truestory #polakicebulaki #zakupy #logikarozowychpaskow #promocje
ziemniac - Nosz k---a. Wysłałem córkę z jej chłopakiem na zakupy do Auchana na ten wo...

źródło: comment_LcWO2jhbtIDk2DET2aK533yBey3jh6rr.jpg

Pobierz
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziemniac: gurwa, jakieś pomysły na, fixy, parówki i inne gówna xD. Czy to ci słynni młodzi wykształceni z wielkich ośrodków xD? Jak można wydupic tyle pieniędzy na chemię spożywczą xD. Top goy.
  • Odpowiedz
@bemol14: dobra, znajdź mi sklep w mieście gdzie mieszka conajmniej 75k ludzi to wtedy pogadamy. Wyjedź poza granicę swojej wsi / gminy to może świat poznasz i ceny jakie panują w większości miejsc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@piotrlionel: @Krupier: wbrew pozorom, jezeli sie rozsadnie gospodaruje finansami oraz planuje wydatki do przodu, to mozna sporo zaoszczedzic.
Mozna kupowac czesc rzeczy na promocji, czesc mrozic, z czesci przyrzadzac na dwa dni, mozna np ugotowac jednego dnia wiecej ziemniakow i zrbic potem kopytka/kluski slaskie na kolejny dzien lub tez je zamrozic, mozna zrobic np.spody do pizzy i tez zamrozic, mozna samemu piec chleb itd itd, do tego patrzec na ceny za kg, a nie tylko za sztuke towaru, jesli mieszka sie wiekszym miescie - ma sie tez dostep do wiekszej ilosci sklepow, a zatem - i wiekszego zroznicowania cen za dany produkt. Mozliwosci sporo.
Oczywiscie, czy ostatecznie kwota bedzie taka, jak sugeruje @bemol14 zalezy rzeczywiscie od miejsca zamieszkania, ale jezeli sie chce, mozna rozsadnie zaoszczedzic ;)

dzieci Ci podziękują z pewnością za życie na wsi
  • Odpowiedz