Odpaliłem rano samochód, przejechałem 15 minut nim, jak wróciłem po 3 że sklepu to już nie chciał kręcić, kontrolki na desce zapaliły się leniwie po przekręceniu kluczyka na zapłon wszystko gaśnie. Akumulator nie dawał wcześniej żadnych oznak co by miał zaraz paść, auto paliło na dotyk. Dzień się pięknie zaczyna. #mechanikasamochodowa #motoryzacja #gorzkiezale
@wsciekle_piesci_weza: Mi w czasie jazdy kiedyś sam się zepsuł. Było dobrze, kręcił, nie dawał oznak że nie żyje i nagle auto przestaje jechać. Wiedziałem że mam mało paliwa (jechałem wtedy na stację paliw) to zabrałem ze sobą bańkę z auta i na piechotę po paliwo. Wróciłem z paliwem i dalej to samo. Rozrusznik kręcił ale słabo, napięcie podczas rozruchu spadało do 6V, a normalnie trzymał 9V. Dwie cele miały zwarcie wewnętrzne.
@SpokojnyPan: tak było, wymieniłem i bzika, ten miał już chyba z 8 lat, zasłużył na emeryture z ciekawości chciałem żeby mi w sklepie zmierzyli napięcie na tym starym ale powiedzieli ze nie mają jak ale chyba im sie po prostu nie chciało bawić
#mechanikasamochodowa #motoryzacja #gorzkiezale
Komentarz usunięty przez autora
z ciekawości chciałem żeby mi w sklepie zmierzyli napięcie na tym starym ale powiedzieli ze nie mają jak ale chyba im sie po prostu nie chciało bawić