Aktywne Wpisy
cmhqwidget +57
Odwrotna Familiada Sezon 2 cz. 3
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Plusiwo to moje paliwo, zostaw plusika!
Żenujący Żart Prowadzącego:
Dlaczego deszcz siedzi w więzieniu?
W poprzednim odcinku
Prawidłowe pytanie:
_Wygrał/a: @Pawery1
Nagroda publiczności dla @Kaczorra za pytanie:
co jadł Grzegorz Borys gdy ukrywał się przed policją?
#odwrotnafamiliada
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Plusiwo to moje paliwo, zostaw plusika!
Żenujący Żart Prowadzącego:
Dlaczego deszcz siedzi w więzieniu?
W poprzednim odcinku
Prawidłowe pytanie:
_Wygrał/a: @Pawery1
Nagroda publiczności dla @Kaczorra za pytanie:
co jadł Grzegorz Borys gdy ukrywał się przed policją?
#odwrotnafamiliada
Atreyu +31
Szybki temat do obeznanych.
Chcę wynająć mieszkanie, znalazłem takie, które mi się bardzo spodobało, ale właścicielka stawia pewne wymagania. Moim zdaniem dziwne, ale sam nie wiem - albo trafiłem na upierdliwą osobę, która sama nie wie czego chce, albo czasy się zmieniły.
Nigdy wcześniej nie spotkałem się, żeby przy rozmowie o wynajmie właściciel naciskał na ujawnienie dochodów. Powiedziałem jej, gdzie pracuję, podałem dane firmy, spisała nawet nazwisko księgowej (sic!). Przy czym i tak starałem się wytłumaczyć, że to przecież mi zależy na zamieszkiwaniu przez jakiś czas w fajnej chacie, to będę płacił, dlaczego miałbym oszukiwać? Zresztą chroni ją umowa, gdzie ma zapis, że może mi wypowiedzieć wynajem, otrzymuje również kaucję jako zabezpieczenie. Równie dobrze, mogę zarabiać dużo a być chamem i nie płacić, więc co zmienia fakt, ile mam w portfelu?
Dane firmy okazały się jednak niczym, bo dwa dni później stwierdziła, że muszę przesłać jej PIT za zeszły rok, a umowę najmu spiszemy u notariusza (!!!), gdzie będę musiał też okazać dochody.
Ogólnie po tej rozmowie już zrezygnowałem z mieszkania (z żalem), bo jak na początku kobieta ma takie obiekcje to potem może być jeszcze gorzej.(。◕‿‿◕。)
Powiedzcie mirki, czy to normalne zachowanie wynajmującego, czy po prostu źle trafiłem ?
Znajdziesz inne ładne mieszkanko :)
samo mieszkanie nie jest jakieś strasznie drogie, taka powiedzmy średnia rynkowa jak na ten standard
@lysyzlasu: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Tak jak napisałem, jak dla mnie lekko przesadza, ale nie robi nic niezwykłego.
Komentarz usunięty przez autora