Wpis z mikrobloga

tekst pochylony@PiccoloColo: Mam 28 lat dziadka nie widzialem na oczy ale pamietam czasy jak kazdy kupywal prosiaki jajja z wioski niecale 10 lat temu sasiad uczyl mnie jak obierac prosiaka i wedzic mieso a sasiadka swieze jaja przywozila niechce wam sie #!$%@? robic teraz pozdro dla wiesniakow z podlasia przesyla miastowy z suwalk #!$%@? tych co nie chce im sie robic swojskie najlepsze zeby nie wies to #!$%@? te pokolenie co
@PiccoloColo: w domu to sobie możesz zrobić co chcesz ale jak robisz na sprzedaż to ludzie głównie kupują oczami więc musi być ładne dlatego też do kiełbasy wysokiej jakości można dodać kwas askorbinowy e300 po to żeby kiełbasa nie utleniała nie robiła szara tak samo jak do startego jabłka dodaje się cytrynę która też zawiera kwas askorbinowy żeby nie robiło się ciemne czyli żeby się nie utleniało.