Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dlaczego niektórzy mężczyźni tak boją sie związku? Dlaczego nie chcę spokoju, miłości, harmonii, świadomości, że ktoś zawsze przy nich będzie, będzie wspierać? Razem będą się smiać, wygłupiać, gotować, marzyć i te marzenia realizować? Chyba chodzi o to, że to się niektórym kojarzy z nudą. Przecież z dziewczyną można biegać na koncerty, robić spontaniczne rzeczy. Chyba chodzi po prostu o s--s, że s--s z jedną kobietą to dla niektórych zbyt nudna rzecz. I to jest właśnie najbardziej smutne. To znaczy, że nie są zdolni do uczuć wyższych. Tylko b----ć i b----ć co sie nawinie. Dlatego jeśli widze mężczynę zdolnego do uczuc wyższych to się dziwię jak on sie uchował w tej bandzie prostych facetów. Może miał mądrych rodziców. Co z uczuciami takich wiecznie szukajacych przygód? Gdzie oni idą jak jest im źle? #zwiazki #niebieskiepaski #tinder

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: P---------e. Ja bardzo chciałem to wszystko zaoferować pewnej osobie... a ona tego nie chciała, bo albo jest skomplikowana bardziej niż myślałem, albo wygrał zagraniczny bolec z Tindera.

Bawi mnie twierdzenie, że uczucia wyższe = kobiety, a wszyscy faceci to prymitywni ruchacze xD
  • Odpowiedz
**organic_compound**: > Dlaczego niektórzy mężczyźni tak boją sie związku?
Zwykle to nie strach. To po prostu niechęć. Mają ją ci co sądzą, że im się związek aktualnie nie opłaca.

Dlaczego nie chcę spokoju, miłości, harmonii, świadomości, że ktoś zawsze przy nich będzie, będzie wspierać? Razem będą się smiać, wygłupiać, gotować, marzyć i te marzenia realizować?

Gdyby związki na tym polegały, to pewnie byłoby (jeszcze) mniej facetów, którzy związków nie chcą.
  • Odpowiedz
SzczęśliwaKrowa: Ja tu widze:
"Jestem (gruba/brzydka/marudna/wredna/ksiezniczka) i dziwie sie, ze faceci (mnie nie chca/chca ode mnie tylko seksu)".
Na zwiazek kobieta musi sobie zasluzyc, to nie jest domyslny stan rzeczy. Faceci sa zdolni do wyzszych uczuc, ale maja standardy.

Zaakceptował: Asterling
  • Odpowiedz
TroskliwaMaciora: Ale to samo mozna powiedziec o kobietach.
Sam sie umawialem z dziewczyna na której naprawde mi zalezalo i podchodzilem do relacji powazniej niz jej byly ktory raz ja upil i zaciagnal do samochodu by sie zabawic, ale ta traktowala mnie jak przyjaciela jak sie okazalo po kilku miesiacach. Gdy odcialem kontakt ta zaczela do mnie miec pretensje, ze jestem niepowazny. A po kilku dniach domagala sie spotkania mowiac ze przemyslalq
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Stosunek zysku do strat.
Czasem nie opłaca się więcej inwestować (czasu, energii, pieniędzy, uczuć) jeśli nie uzyska się przez to więcej uczucia. Może się bardziej opłacać inwestować niewiele w daną partnerkę, ale dywersyfikując poprzez wiele kobiet, przez co zwrot w postaci uczucia (uczucia bycia chcianym/kochanym/atrakcyjnym) w ogólnym rozrachunku wychodzi większy.
Innymi słowy, popełniasz błąd wybierając facetów którzy przy małej inwestycji uzyskują maksymalny zwrot. Przeciętny Mirek by okazał więcej zaangażowania, bo
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Już tłumaczę. Coraz mniej facetów chce związku, bo:
1. Zdają sobie sprawę, że w czasie np rozwodu są oni w czarnej dupie, kobieta oskubie ich do zera(to w przypadku ślubu)
Dwa: coraz częściej kobiety zdradzają.
Trzy: Cenimy sobie wolność.
Cztery: Więcej spokoju mamy będąc singlami, bo nikt na nas wtedy nie strzela foszków z byle powodu, a jeśli nawet to mamy w to w------e
Pięć: Coraz większe oczekiwania kobiet wobec mężczyzn podczas gdy same mają 0 zainteresowań, 0 ambicji i reprezentują sobą
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: szczerze przedstawiasz trochę naiwną i dziecinną wizję związku, zakładam że nie masz dużo lat, ale spoko dobrze Ci idzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°) nadal jednak pytasz na mirko, gdzie mizoginia kwitnie jak nigdzie indziej i to kobieta zawsze będzie tą głupszą. nikt tu Ci nie napisze w jakim cudownym i wartościowym związku był. każdy za to doświadczał patologii i teraz będzie się odgrywał (
  • Odpowiedz