Zawędrowałem z moją drużyną, do jaskini za miastem Driftvell - groty Mistralton. Jeden ze staruszków opowiadał mi o tym miejscu podczas lunchu w Centrum Pokemon. Grota ta uważana jest za miejsce, w którym przebywa Cobalion - legendarny pokemon z regionu Unova. Klechda głosi:
W dawnych czasach, kiedy pokemony i ludzie, żyli w różnych światach, trwała pomiędzy nimi wojna. Podczas tej zawieruchy wybuchł wielki pożar w lesie, który był domem dla wielu gatunków pokemonów. Zostały one otoczone przez płomienie i duszący dym. Na pomoc stworkom przybył legendarny Cobalion, Terrakion i Virizion. Terrakion rozwalił skały blokujące drogę ucieczki, Virizon użył swej zwinności i szybkości by ochronić pokemony przed językami ognia, zaś Cobalion przeprowadził wszystkich przez gorejący las do bezpieczniejszego miejsca. Niestety nie znamy imion ludzi, którzy wywołali ten pożar, gdyż zostali zmazani z kart historii. Od tego momentu ta trójka bohaterskich pokemonów, zaszyła się w swoich kryjówkach i nie pokazywała się światu, gdyż uważała, że wspólna egzystencja ludzi i pokemonów nie jest możliwa.
Walka z napotkanym w jaskini bohaterem, nie była ciężka. Dwa ciosy od mojego ognistego kompana, i udało mi sie dołączyć Cobaliona do drużyny. Czas ruszyć w poszukiwaniu pozostałej dwójki. Może uda mi się skompletować tą trójkę muszkieterów.
______________________________ Pytanie do czytaczy: "Czy kontunować moje nieudolne tłumaczenie i lokalizację nazw przedmiotów i lokacji na język polski?" Oczywiście takie frazesy jak "Sala", "Lider", "Elitarna Czwórka" czy "Centrum Pokemon", pozwolę sobie zostawić w takiej formie, jak przedstawiono je w pierwszych sezonach przygód Asha.
@TrueSlav: podobnie jest u mnie gdy słyszę oficjalne, polskie nazwy ataków w tych najnowszych seriach, bądź tłumaczenie "Pokemon Center" na Centrum Pokemonów :C
[ #pokemirko - tag z przygodami ] [ #pokemonyzzerem ]
<< poprzedni wpis
Zawędrowałem z moją drużyną, do jaskini za miastem Driftvell - groty Mistralton. Jeden ze staruszków opowiadał mi o tym miejscu podczas lunchu w Centrum Pokemon. Grota ta uważana jest za miejsce, w którym przebywa Cobalion - legendarny pokemon z regionu Unova. Klechda głosi:
Walka z napotkanym w jaskini bohaterem, nie była ciężka. Dwa ciosy od mojego ognistego kompana, i udało mi sie dołączyć Cobaliona do drużyny. Czas ruszyć w poszukiwaniu pozostałej dwójki. Może uda mi się skompletować tą trójkę muszkieterów.
Pytanie do czytaczy: "Czy kontunować moje nieudolne tłumaczenie i lokalizację nazw przedmiotów i lokacji na język polski?" Oczywiście takie frazesy jak "Sala", "Lider", "Elitarna Czwórka" czy "Centrum Pokemon", pozwolę sobie zostawić w takiej formie, jak przedstawiono je w pierwszych sezonach przygód Asha.
Czy dalej tłumaczyć lokacje i przedmioty?
@mfek00: NIE