Wpis z mikrobloga

@AdelbertPeel: Humus- puszka ciecierzycy, ząbekk czosnku, trochę suszonego czosnku,pieprz, sól, tahini- jak się lubi humus to się przyda (lub 2 łyżki sezamu w moździerzu rozrób na pastę), oliwa, blenderem wszystko zmielić, konsystencja plasteliny.
Salsa- puszka pomidorów, cebula czerwona, ząbek czosnku, papryka, sól pieprz, oliwa, trochę octu. Smazysz paprykę dodajesz po chwili cebulę z czosnkiem następnie pomidory. Kupujesz coś chrupiącego do tego.
@AdelbertPeel: Zrób dipy:
Podstawa sosu: Jogurt nat., łyżka musztardy, łyżka majonezu(lepiej dać więcej żeby ci nie kapali maczając w dipach), ząbek czosnku(czosnek dodawaj z wyczuciem), odrobina soli i pieprzu.
Robisz 3 wersje:
- z kechupem (czerwona)
- z ostrą papryką
- i zwykłą (czyli nie dodajesz niczego)
Co w tym maczać:
- ktoś tu pisał o paluszkach serowych(nie jestem fanem ale co kto lubi)
- możesz też obrać i pokroić marchewkę(w