Aktywne Wpisy
maad +247
Przez całe życie na każdym kroku mi mówiono „nie wierz w to co ludzie na internecie piszą, szczególnie jeśli chodzi o zdrowie”. Od 2 lat się męczę z chorobą która nawraca co jakiś czas. Zwiedziłem chyba z 30 lekarzy, niemal każde możliwe badania, tony leków. Poczytałem ten internet, wziąłem lek za grosze który polecali inni na reddicie i po 2 dniach przeszło xD Co do #!$%@?
juzwos +131
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Składniki na 1,5 kg potrawki:
- 800 g mielonego wieprzowo-wołowego
- 400 g wątróbki drobiowej
- jedna mała bułka kajzerka
- pęczek pietruszki
- pieprz, sól, majeranek, gyros, czosnek (niewielką ilość)
(ilość przypraw należy podwoić w stosunku do mięsa pieczonego)
Polecamy:
- szynkowar 1,5 kg
Przepis:
Bułkę namaczamy w mleku. Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki. Mięso mielone z wątróbką i bułką dokładnie wrabiamy, dodając wszystkie przyprawy i pietruszkę. Całość umieszczamy w woreczku w szynkowarze. Szynkowar szczelnie zamykamy i wkładamy do garnka z wodą. Temperatura wody powinna wynosić ok. 95 stopni, natomiast masę w czasie parzenia doprowadzamy do temperatury ok. 70-85 stopni i kończymy proces.
Następnie szynkowar studzimy i pozostawiamy w temp. 2-8 stopni na 12 godzin. Po tym czasie szynkowar przelewamy gorącą wodą i wyjmujemy naszą potrawę.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #bodomowejestlepsze #przepisy #wedlinydomowe #gotujzwykopem
Fajna nazwa. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@predator82: cho do Lodzi w przyszły piątek - będzie potrawka