Aktywne Wpisy
ZAKAPIOREK +54
podsyłajcie dobre nutki dla sąsiadki z góry która nie potrafi się zachować i nie rozumie pojęcia kultura po pół rocznych prośbach i 3 rozmowach bez skutku
o 6 startuje z pobudką dla niej i wychodzę o 7 na 4h do pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
o 6 startuje z pobudką dla niej i wychodzę o 7 na 4h do pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bruhmomentow +42
jedyne co mam meskiego to morde i #!$%@? jak puszka monstera (wypilem i nie moge teraz spac) #femboy
Składniki na 1,5 kg potrawki:
- 5 udek z kurczaka
- 400 g mielonego mięsa
- Sekret Dziadka Feliksa - zioła (kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber)
Polecamy:
- szynkowar 1,5 kg
Przepis:
Udka trybujemy ( mięso oddzielamy od kości ) i dokładnie myjemy. Na dwóch płatach mięsa pozostawiamy skórę. Każdy kawałek równomiernie doprawiamy przyprawami i pozostawiamy na pół godziny. W tym czasie również doprawiamy mięso mielone. Następnie w szynkowarze układamy na przemian mięso z udka – mielone – mięso z udka - mielone...
Pierwszy płat udka kładziemy skórą do dołu, ostatni natomiast skórą do góry.
Szynkowar zamykamy, umieszczamy w garnku z wodą. Temperatura wody powinna wynosić 95 stopni, natomiast masę w czasie parzenia doprowadzamy do temperatury70-85 stopni i kończymy proces. Czas parzenia to ok. 1,5 h.
Następnie szynkowar studzimy i pozostawiamy w temp. 2-8 stopni na 12 godzin. Po tym czasie szynkowar przelewamy gorącą wodą i wyjmujemy naszą potrawę.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #bodomowejestlepsze #gotujzwykopem #przepisy