Mam kilka pytań do tych co kupowali w tym sklepie i użytkowników tego sprzętu ( ͡°͜ʖ͡°) 1. Czy dodatkowa roczna gwarancja jest egzekwowana w Polsce (Wrocław)? 2. Jak działa ewentualna wysyłka na gwarancji? Czy trafi to do Polski? 3. Czy ten Mi Band jest najlepszy (najnowszy) możliwy? 4. Czy te słuchawki są w porządku? Są lepsze w sklepie? 5. Czy jest sens brać cieńsze szkło (0.15mm)? 6. Nie kupowałem przez paypal za tak dużą sumę a także nie kupowałem jeszcze nic z Chin, czy będzie to bezpieczne? 7. Czy paypal pobiera prowizję? 8. Rozumiem żeby wszystkie rzeczy pojedynczo kupować? Koncepcja oddzielnie telefon, miband, słuchawki i razem case+szkiełko.
Będę cholernie wdzięczny za rady bo trochę niepewnie czuje się w temacie a tutaj sami specjaliści (DUŻO WAZELINY ( ͡°͜ʖ͡°)).
Mam świadomość że wysyłka telefonu będzie w kwietniu.
@3erpl: @sequel: 7. Rozwiązaniem jest karta walutowa. 8. Jeżeli są kupony i opłaca się zapłacić za kuriera kilka razy to lepiej tak zrobić ale to trzeba dobrze policzyć, popatrzeć czy są kupony i czy się opłaca. Może wyjść kilka dolarów kupując osobno taniej a może się nie będzie opłacało. VAT jeżeli będzie to sklep zwróci jeżeli było kupione ubezpieczenie. Im większa kwota tym droższe ubezpieczenie.
Mam świadomość że wysyłka telefonu będzie w kwietniu
@sequel: mocno optymistycznie... jestes pewnie jednym z XXX (albo i -X) ktory kupil ten telefon na ibg, kolejka jest spora, a nie zanosi sie na masowa dostawe niestety...
@MichalQ20: dodałem kartę walutową z Aliora i PayPal jej nie przepuscił, bo nie i już. Musiałem zapłacić kredytówką w PLN. Chcą zarabiać na spredzie i tyle...
@MichalQ20: chodzi mi o to, że nie przepuscił płatności w ibuygou, samą kartę dodałem do konta kilka miesięcy temu. Domyślam się po prostu dlaczego tak robią dla kont PayPal z krajów nie operujących domyślnie w walucie płatności. A płatność tą karta w Ali trwa 5 sekund...
@MichalQ20: bo w ibuygou mają płatności obsługiwane wyłącznie przez PayPal, który odpala takie właśnie imby. Przynajmniej ja nie mogłem przeskoczyć tego problemu.
@3erpl: Ok, a te kupony startowe. Jaki może być powód? Generalnie napisane jest że 50$ dolarów mogę użyć powyżej jakiejś kwoty. To by poszło na wysyłkę więc warto wykorzystać :P
@sequel: Nie wiem czy się mylę czy też nie, ale jakieś 2 tygodnie temu ktoś próbował użyć startowego kuponu na zakup Mi5 i też miał wyszarzone pole i zablokowaną możliwość użycia kuponu na ten przedmiot. Może ktoś potwierdzi.
Wybieram paypal website payment i nie mogę zapłacić środkami tym co mam na koncie paypalowym (przelałem z konta bankowego na paypala) a wymaga podpięcia karty debetowej/kredytowej. Czy da się to obejść? A może ja coś źle klikam?
Wiecie co wsm wolałabym się spotykać z takim przegrywem niż z oskarkiem bo taki oskarek zazwyczaj zdradliwa bestia jest xD I zdradza z każdą juleczka która napotka ( ͡°ʖ̯͡°)
Lista:
- https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi5-qualcomm-snapdragon-820-215ghz-4gb-ram-128gb-rom-7315.html
- https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-band-1s-smart-fitness-ip67-tracker--heart-rate-monitor-7166.html
- https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-piston-3rd-generation-edition-original-earphones-reddot-design-2015-winner-6680.html
- https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi5-tempered-glass-screen-protector-022mm-7319.html
- https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi5-semi-transparent-protective-case-7328.html
Mam kilka pytań do tych co kupowali w tym sklepie i użytkowników tego sprzętu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Czy dodatkowa roczna gwarancja jest egzekwowana w Polsce (Wrocław)?
2. Jak działa ewentualna wysyłka na gwarancji? Czy trafi to do Polski?
3. Czy ten Mi Band jest najlepszy (najnowszy) możliwy?
4. Czy te słuchawki są w porządku? Są lepsze w sklepie?
5. Czy jest sens brać cieńsze szkło (0.15mm)?
6. Nie kupowałem przez paypal za tak dużą sumę a także nie kupowałem jeszcze nic z Chin, czy będzie to bezpieczne?
7. Czy paypal pobiera prowizję?
8. Rozumiem żeby wszystkie rzeczy pojedynczo kupować? Koncepcja oddzielnie telefon, miband, słuchawki i razem case+szkiełko.
Będę cholernie wdzięczny za rady bo trochę niepewnie czuje się w temacie a tutaj sami specjaliści (DUŻO WAZELINY ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
Mam świadomość że wysyłka telefonu będzie w kwietniu.
#xiaomi #mi5 #miband #piston #ibuygou
2. Jeśli w Polsce nie dadzą rady tego zrobić to ślesz do Chin
3.Tak
4.Weź piston hybrid, lepsze są
5.Jak
8. Jeżeli są kupony i opłaca się zapłacić za kuriera kilka razy to lepiej tak zrobić ale to trzeba dobrze policzyć, popatrzeć czy są kupony i czy się opłaca. Może wyjść kilka dolarów kupując osobno taniej a może się nie będzie opłacało. VAT jeżeli będzie to sklep zwróci jeżeli było kupione ubezpieczenie. Im większa kwota tym droższe ubezpieczenie.
@sequel: mocno optymistycznie... jestes pewnie jednym z XXX (albo i -X) ktory kupil ten telefon na ibg, kolejka jest spora, a nie zanosi sie na masowa dostawe niestety...
A płatność tą karta w Ali trwa 5 sekund...
@Pirzu: Rzucisz linkiem bo nie widzę na mi5 tego typu :)
@
@sequel:
@grzysztof: no to slabiutko, najwyżej zamówię resztę za inny kupon a telefon oddzielenie :)
Wybieram paypal website payment i nie mogę zapłacić środkami tym co mam na koncie paypalowym (przelałem z konta bankowego na paypala) a wymaga podpięcia karty debetowej/kredytowej.
Czy da się to obejść? A może ja coś źle klikam?