Wpis z mikrobloga

Mirki, w moje ręce wpadł SSD i pomyślałem, że spróbuję dać szansę #windows10 (legitny pro x64 z dreamsparska). Odpinam HDD z #windows7, instaluję w10, bawię się z usuwanie szpiegów i keyloggerów #microsyfu, ustawiam możliwość wgrywania aktualziacji których chcę i kiedy chcę, pozbyłem się paskudnych kafelków z menu start ale została jedna kwestia...

Cholernie nie podoba mi się ten flat theme i całe kafelkowe Metro-style. Czy bawił się ktoś u was w przywracanie Aero Glassa?

Chciałbym uzyskać taki efekt jak na obrazku niżej z tym theme http://sagorpirbd.deviantart.com/art/Aero-7-Themes-for-Windows-10-523979941, jednak przezroczystość słaba, przyciski minimalizuj/maksymilizuj/zamknij w niektórych oknach (np. Firefox) są duże, ciut ucięte... i kwadratowe. Do tego na tapecie mam paskudnego watermarka z Win8.1 aero glassa.

Wgrywałem:
1. uxstyle Theme Patcher
2. Theme z deviantarta
3. Aero glass http://glass8.eu/download.html
4. OldNewExplorer
5. Jakieś patche do aero glassa, ale nie miałem możliwości ustawianai przezroczystości tak w "personalizuj" niczym w w7 (na screenach w necie było) albo przez rejestr, bo nie ma takich wpisów.

Próbował ktoś coś pod tym kątem aby to wszystko działało i wyglądało jak na screenach? Jakieś inne aplikacje, albo sposoby?

#pcmasterrace #nieprogramowanie #komputery #informatyka
Pobierz Atexor - Mirki, w moje ręce wpadł SSD i pomyślałem, że spróbuję dać szansę #windows10...
źródło: comment_QadQQW3ax44N2Q04QYCBmex4DUjYYCZS.jpg
  • 10
@AsiaNaprawia: u mnie linux, a odkładniej był zbawieniem, gdy mi HDD padł przez głupią obudowę (spalona elektornika PCB). Pół roku na Ubuntu, czasem Debian/Mandriva chwilowo.

Niestety Mimo WINE Matlab, Steam, Word nie na Linuxa raczej.
@Atexor: lel, bo źle do tego podszedłeś :P
steam działa natywnie, matlab= scilab, ms office= libre office
no i jest jeszcze opcja na wirtualną maszynę
nvm, najlepiej mieć windowsa żeby na nim odpalać windowsowe appki
@AsiaNaprawia: Steam mam na myśli raczej kilka gier. CS 1.6 nie działał mikrofon, kilka gier nie było pod linuxa a pod różnymi wersjami WINE nie działały (mimo sterownika własnościowego nvidii).

Scilab nie do końca działa z kdoem-skryptami Matlaba, w tym problem, a na uczelni działam na Matlabie.

Office ma wiele alternatyw, to wiem. Do teraz pamiętam koszmarny neo office z maca, ale nigdy to nie było to samo. Tak samo jak