Aktywne Wpisy
damienbudzik +453
Czy niektórzy naprawdę nie słyszą swoich myśli? Lol, w jaki sposób oni "myślą" w takim razie?
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
Raa_V +52
http://dobresklepyrowerowe.pl/rowery/gravel/author/ronin
Sztywniak, stal, mocowanie na bagażnik ;)
#rower
Przy takiej zaporowej cenie Tiagra / AUTHOR to raczej nie wyczyn. Złożyłbyś te podzespoły za 1500-2000 zł. Rama raczej rzadko spotykana. Załóżmy że rama 1500 zł. Reszta to marża. Mogę się mylić nie jestem ekspertem.
@zukikiziu: Warto, raczej będzie trudno o lepszą propozycję na ramie stalowej. A na pewno nie w Polsce
Fixie, Ty masz pojęcie :) Powiedz mi, czy z tego szosa by była?
Geometria prawie jak w moim fitnesie, która mi pasuje, ale to nie szosa. Znaczy, ja wiem, że ten rower szosą nie będzie, ale obręcze 15c zachęcają do założenia jakiegoś cieńszego laczka :)
@zukikiziu: Rama CX zachęca do założenia grubszego. To nie za to płaci się w tych rowerach więcej?
1) 4200 za rower szosowy/przełajowy/gravel/wyprawowy to wbrew pozorom niewiele
2) cena całej grupy Tiagry 4700 to ok. 1350 zł, odejmując hamulce szosowe i dodając jakieś przeciętne tarczówki mechaniczne jak w tym Authorze można śmiało zaokrąglić do 1500 zł
3) rama stalowa prezentująca minimalną jakość - koszt ok. 1000 zł (swoją drogą rama bardzo podobna do produktów Genesis, w UK to dominator stalówek na rynku konsumenckim)
4) reszty podzespołów nie chce mi się
Sam ujeżdżam i dla mnie jest genialny na szosę i teren. Do tego to nie 100% CX więc miejsce na bidon
e tam, w moim CX'ie też mam miejsce na 2 bidony i oczka na bagażnik z tyłu (;
@fixie: Ten Norco super, ale.. Przesyłka 20 funtów i trzeba się liczyć, że doliczą VAT, chyba że się mylę?
@zukikiziu: Giant Revolt1, ale geometrią jest trochę w teren przesunięty i ma rzadko spotykane duże prześwity, że oponki 29er wsadzisz z wysokim profilem. Zobacz też przełożenia, w CXach normalnie masz dużo twardsze, a ja jeżdżę sporo w terenie
@shusty: to mocowanie górne bagażnika ile razy Ci się pogięło? ( ͡° ͜ʖ ͡°)