Aktywne Wpisy
PanL +15
Panowie..
Dziewczyna spytała sie mnie, czy może iść na wesele z jakimś kolegą koleżanki(nie znam chłopa)
Wystawiła go partnerka, nie ma z kim iść(ale co mnie to akurat obchodzi)
Dodam ze moja luba jest bardzo podekscytowana tym faktem..
Co zrobic w takiej sytuacji? Raczej średnio mi sie to uśmiecha..
A czy wy pozwalacie waszym kobieta na takie wyjscia?
#zwiazki
Dziewczyna spytała sie mnie, czy może iść na wesele z jakimś kolegą koleżanki(nie znam chłopa)
Wystawiła go partnerka, nie ma z kim iść(ale co mnie to akurat obchodzi)
Dodam ze moja luba jest bardzo podekscytowana tym faktem..
Co zrobic w takiej sytuacji? Raczej średnio mi sie to uśmiecha..
A czy wy pozwalacie waszym kobieta na takie wyjscia?
#zwiazki
iErdo +890
No więc skiepściłem xD Czemu? Bo jestem głupi. Generalnie ładnie to sobie wymyśliłem, ale nie wziąłem pod uwagę wody za Zimorodkiem, i to co w wizjerze wyglądało fajnie, na kompie wyglądało okropnie, odbicia wody wzmacniają efekt aberracji chromatycznej i dziwnego rozszczepiania światła, więc Zimorodek był w złym stanie. ALE żeby dowieźć, to postarałem się coś z niego wykrzesać, musiałem zasymulować inne tło. Ogólnie normalnie bym nie edytował tego zdjęcia i je wyrzucił.
Dla pozostałych załączam przy każdym wykładzie link do YouTube, na dole natomiast odnośnik do samego audio.
Dzisiaj chciałbym zaproponować:
- prof. Zbigniew Lew-Starowicz, Seks kontrowersyjny - czyli rzecz o normach seksualnych. O ustaleniach seksuologi oraz jej stanowisku na przeróżne kwestie. Sporo konkretów i ciekawostek. Zastanawiałem się czy go nie streścić w formie znaleziska [YouTube].
- prof. Jerzy Vetulani, Neurobiologia i religia. O religii i moralności w kontekście działania mózgu i kilku schorzeń. Wykład bardzo interesujący, jak zresztą niemal wszystkie Vetulaniego (i w mojej ocenie wszystkie w tu wymieniane, dlatego podkreślał tego w dalszej części nie będę), pojawiał się kilkukrotnie na wykopie [YouTube].
- dr Łukasz Lamża, Co gryzie rzodkiewnika? O minimalnych formach świadomości O dwu niedawno dokonanych odkryciach naukowych (samoorganizacji tkanki nerwowej i przewodnictwie sygnałów u rzodkiewnika) oraz ich związku z problemami filozoficznymi związanymi z umysłem i świadomością [YouTube].
- dr Marcin Gorazda, Kupcy i filozofowie. O relacjach świata biznesu i świata nauki od czasów antycznych, starożytnym rodowodzie niechęci do skupiających się na zarabianiu pieniędzy, pierwszych „filozofach" którym wiedza ekonomiczna przysporzyła majątku i wielu innych kwestiach [YouTube].
- dr Mateusz Hohol, Ewolucyjne korzenie moralności. O tym co neuronauka i teorie ewolucyjne mówią o moralności oraz jak ją rozumieją [YouTube].
- prof. Marek Kuś i prof. Michał Heller w dyskusji pt. Kwantowe Paradoksy, splątanie i nieprzewidywalność. O charakterze nieprzewidywalności w przyrodzie w kontekście kwantowej fizyki teoretycznej i kosmologii [YouTube].
MP3 do pobrania tutaj: https://mega.nz/#F!EF1yhKyQ!fO8_0nq1a1My5tD8yX_2CA
Jeśli będzie za interesowanie to postaram się umieszczać tu regularnie paczki wykładów, które mnie zainteresowały i kolejne będę tagował jako #paczkipoczmistrza, a tymczasem pozwolę sobie nieco przyspamować tagami:
#nauka #liganauki #ligamozgow #filozofia #ciekawostki
http://rdc.pl/publicystyka/niedziela-filozofow-czyli-potyczki-z-zyciem-2/page/7/ niestety tylko do odsłuchania na stronie radia rdc
po angielsku też będziesz wrzucał?
@Poczmistrz_z_Tczewa: A ja Cię tak lubiłem. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Gom3z: Dzięki, na pewno przesłucham. Z "tylko do odsłuchania na stronie" sobie poradzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@alkan: