Aktywne Wpisy
lewoprawo +128
Pamiętacie te "kapsuły do umierania" firmy Sarco, które miały być cywilizowanym sposobem na samodzielną, godną eutanazję? Kładziesz się, wciskasz guzik, kapsuła Cię usypia i w ciągu minuty umierasz z powodu niedotlenienia mózgu. Jeśli wpadniesz w panikę, to jest też guzik awaryjny.
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
1964 +45
Licząc dziennie wydane 20zl na a-----l, uśrednionie, bo raz był czteropak za 12zl a raz 8 piw w barze za 80zl, udało mi się nie udać 20 000zl, bo nie pije od 2lat, 8 miesięcy i 28 dni, a wiem, bo przypomniałem sobie o aplikacji która mi to wszystko odlicza ( ͡º ͜ʖ͡º)
#alkoholizm
#alkoholizm
#medycyna #hirudoterapia #pijawka #pijawki #truestory
@romo86: tak, kazda otrzymuję imię, a po spaleniu, ich prochy wrzucam do małych słoiczków, zakopuje w ogródku i stawiam krzyż z imieniem
@frak: po wychlaniu krwi moga tak żyć w sloiku kilka miesięcy, co tydzien-dwa trzeba wymienić wodę, z racji, że 1sztuka kosztuje 15 zł to nie ma sensu trzymać ich tyle czasu. Jak
@k4rolex: Sprzedam dwie za dychę.
A tak serio, są przecież miejsca gdzie jest tego od c---a. Dokładnie ten sam gatunek (zresztą w Polsce żyje tylko pijawka lekarska). Wiesz może dlaczego tyle kosztują?
W hurcie pewnie wychodzą taniej. Ja podaje cene jaka wychodzi za sztuke przy zamowieniu 10
Zdaję sobie sprawę że na potrzeby współczesnej medycyny muszą być tak sterylne jak to tylko możliwe w przypadku żywego zwierzęcia, więc pewnie pochodzą z hodowli. Po prostu zaciekawiła mnie dość absurdalna cena.
@przeczytalemregulaminserwisu: te które ja stosuję, jak maja za dużo w dupie to odpadają same, taką z jeziora odrywalbym jak najszybciej.