Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki jest sprawa!
U mojej dziewczyny na wsi oszczeniła się suka i niestety przedwczoraj zdechła. Szczeniaki niestety niewytrzymały ale na szczęście jeden się uchował i ma się chyba nieźle. Piesek ma dwa tygodnie. Moja dziewczyna chce go wziąć do siebie do domu odkarmić, zadbać o niego i zostawić go u siebie. Dzisiaj miała zabrać go do weterynarza. Mam do Was wielkie pytanie: czy wie ktoś może na temat pielęgnacji takiego malucha? Dziewczyna na pewno dowie się dużo od weterynarza ale i on może o czymś zapomnieć powiedzieć. Przeszukaliśmy internet ale ciężko o konkrety. Jeśli ktoś wie coś o opiece nad tak małym psem to prosiłbym o podzielenie się wiedzą. Przepraszam za spam tagami ale chciałbym żeby zobaczyło to jak najwięcej osób.

#pies #pokazpsa #psy #zwierzaczki #zwierzeta
  • 8
@JAmajki: Wczoraj dostał zwykłe przegotowane i ostudzone mleko bo prawdopodobnie przez dłuższy jak na tak małego psa czas nic nie jadł. Dzisiaj też dostaje jeszcze mleko bo dopiero jutro będzie możliwość kupna preparatu mlekozastępczego.
@HerInfernalMajesty: Dostał na własność pudełko pp butach. Na razie jest za mały na butelkę więc je ze strzykawki.

Z tego co mówił mi różowy to wczoraj był bardzo słaby i mało się ruszał a dzisiaj jak
@mikra25: oby sie tylko nie pochorowal od mleczka, ale moze da rade. Przynajmniej z tego co piszesz, dobrze wrozy :). Trzymam kciuki za malucha.
Rozowy musi koniecznie karmic go o rownych porach mniej wiecej co 3-4h, w nocy takze. Mniejsze porcje, ale stale godziny posilkow.