Wpis z mikrobloga

@michalo94: Idiota? Rozumiem, że jesteś wojującym kucem, który nie wie jaką religię wyznaje. Wolny rynek wg liberalizmu prowadzi do harmonii, równowagi pomiędzy popytem i podażą przez równoważącą te wskaźniki walutą. Obrazek pokazuje absurd twojej religii kucu.
  • Odpowiedz
Idiota? Rozumiem, że jesteś wojującym kucem, który nie wie jaką religię wyznaje.

@Luka_Wars: Nie, po prostu te obrazki są bez sensu i ja to stwierdzam wprost.

Jeśli już bronisz tego lewackiego bełkotu, to powiedz mi, ile według ciebie powinien zarabiać człowiek, który jest uważany za najlepszego inwestora na świecie, oraz będący prezesem firmy której akcje są wycenione na ponad 200 miliardów dolarów. Dodatkowo powiedz mi, czemu ktokolwiek ma ograniczać pieniądze
  • Odpowiedz
@BojWhucie: Teraz wyjaśnij Abathi, że gdyby nie walka Billa Gates'a z malarią w krajach III-go świata, ta najprawdopodobniej by nie żyła, albo nie miała rodziny.

@michalo94: ktokolwiek ma ograniczać pieniądze, które zarabia człowiek w prywatnej firmie, żeby były one spożytkowane w lepszy sposób, na przykład, żeby uratować komuś życie, a nie na kolejny drogi samochód.

A teraz lewaki i kuce uczcie się skrajności są głupie, a świat nie
  • Odpowiedz
@Creder: Mi do tej pory trudno uwierzyć że w dzisiejszych czasach ktoś na serio bierze ideologię wolnorynkową i śmiesznego pana JKM. Ludzie w kosmos latają, owce klonują itd., a co poniektórzy wciąż wierzą że przywrócenie skompromitowanego, zbrodniczego systemu 19 wiecznego uzdrowi świat. #beka
  • Odpowiedz
@kaarp: A może gdyby nie pra pra dziadek Abothi który zaharowywał się (za darmo) w Luizjanie na plantacji bawełny. Rodzina Bila nie zdobyła by majątku, pozycji itd. przez co pan młody Bill zostałby świniopasem, a nie błyskotliwym biznesmenem.
  • Odpowiedz
Akurat Buffet i Gates to jedni z niewielu miliarderów wartych szacunku, bo i tak r-----------ą swoje miliardy na fundacje i inne altruizmy. Buffet powiedział, że musi napisać książke dla bogaczy jak mieć majątek tylko 500mln$ bo wielu z nich potrzebuje duzo duzo wiecej (dla słabo kapujących czyli tzw kuców, chodzi mu o to, że majac 500mln$ mozna sobie życ wygodnie i nie rozumie innych multimiliarderów) http://www.getreadycoaching.com/how-to-live-on-500-million/
  • Odpowiedz
@SwedenYes: Ten obrazek nie miał na celu zdyskredytować szlachetne odruchy tych bogatych panów. Miał jak mniemam pokazać absurdalność systemu finansowego i ślepą wiarę kucy w samoregulujący się i sprawiedliwy rynek.
  • Odpowiedz