@rnggod: 3x nie ( ͡°͜ʖ͡°) ogień prawie najniższy jaki da się ustawić. Ciasto nie było zimne bo stało poza lodówką ponad 4 godziny przed wypiekiem. Co to niby znaczy "źle uformowanego ciasta"? Nie, nie jest włożone złą stroną. Woda została, bo od razu po wypieku włożyłem do pudełka i zamknąłem więc nie zdążyła odparować i została na pizzy. Na żadnej innej nigdy nie mam takiego
@rnggod: no spoko, akurat takie zdjęcia wybrałeś żeby ci pasowało :) sporo wygląda dokładnie tak jak moja, albo i jeszcze więcej przypalonego jest. Płomień był cały czas taki sam i niczego nie zmniejszałem i tak jak już pisałem, inne pizze nie miały tego problemu jakoś.
A z resztą, nie będę sie kłócił o to czy czarne plamki są idealnego rozmiaru albo czy godzina w którąś stronę zrobi różnicę bo ktoś tak
@roleyth: sporo osób tutaj chyba nie ogarnia jak to działa. Akurat w ostatnich 30 dniach trafił się okres po-blacfrajdejowy i święta, więc jest jakaś tam szansa, że jakiś produkt miał po prostu dobrą promocje w tym okresie a teraz jest na gorszej. Ot cała tajemnica
@rnggod: słód można, ale nie jest to konieczne. Nie wydaje mi się żeby ciasto wyszło blade. A bąble to nic złego przecież :) nawet dobrze że są :) Nie mam zdjęcia przekroju, ale były mega napowietrzone i lekkie ( ͡°͜ʖ͡°)
@rnggod: no to już co kto lubi. Ja osobiście nie byłbym zadowolony z takiego spieczonego ciasta. Nie raz takie robiłem i raczej zaliczałem je do średnich wypieków. Właśnie przy krótszej fermentacji. Dlatego bawię się głównie w 48-72h bo po prostu mi to najbardziej smakuje
dobra kupielem kamien do #pizza z lidla i teraz jak chce zrobic dwie pizze to po wyrobieniu ciasta robic od razu kulki czy całe ciasto do pojemnika i do lodówki a dopiero kolejnego dnia formowc kulki ?
@bez_szalu: po wyrobieniu odstaw na 2-3h, zrób kulki i najlepiej znowu odstaw na ~2h Później możesz do lodówki na ile tam chcesz i po wyciągnięciu daj im ze 2h na ogrzanie
Niech was nie zmyli karton, bo pizza moja, tylko znajomy dostał na wynos i podesłał zdjęcie a sam nie zrobiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pizza
ogień prawie najniższy jaki da się ustawić. Ciasto nie było zimne bo stało poza lodówką ponad 4 godziny przed wypiekiem. Co to niby znaczy "źle uformowanego ciasta"? Nie, nie jest włożone złą stroną.
Woda została, bo od razu po wypieku włożyłem do pudełka i zamknąłem więc nie zdążyła odparować i została na pizzy. Na żadnej innej nigdy nie mam takiego
Płomień był cały czas taki sam i niczego nie zmniejszałem i tak jak już pisałem, inne pizze nie miały tego problemu jakoś.
A z resztą, nie będę sie kłócił o to czy czarne plamki są idealnego rozmiaru albo czy godzina w którąś stronę zrobi różnicę bo ktoś tak