Czy taki zwykły koperek nada się do robienia ogórków małosolnych? Nie mogę nigdzie kupić tego poprawnego a zachciało mi się takiego dryblasa ( ͡°ʖ̯͡°) #gotujzwykopem #jedzenie
@HelterSkelter88: zagotuj w garnku, wlej do słoika, zakręć i połóż na przykrywce do ostudzenia, później włóż do lodówki - 2 miesiące co najmniej wytrzyma. Jak w zupie jest koper to będzie kisnąć
@HelterSkelter88: można mrozić :) pracowałam w knajpie i właśnie tak było robione. W zasadzie sie nie różnił smakiem w ogóle. Wekowanie to też dobra opcja.
Mam ciasto francuskie, parówki i żółty ser. Postanowiłam zrobić jutro świnki w kocykach, ale zupełnie nie mam doświadczenia z przekąskami z tego typu ciasta. Macie jakieś pro tipy? Niby wystarczy owinąć parowkę ciastem, ale,ale w jaki sposób? Nie rozwinie się podczas pieczenia? Ser nie wypłynie? Miliony pytań bez odpowiedzi (╯︵╰,) #gotujzwykopem #jedzenie
@HelterSkelter88: jak przypalacie cebulę do rosołu to z łupiną czy bez? Bo właśnie robię rosołek z kaczki i chcę by był jak najlepszy (づ•﹏•)づ #gotujzwykopem
Ważniejsze żeby dodać liść jakiegoś drzewa owocowego, porzeczki, orzecha włoskiego albo dębu.