"Roślinne mięso" będzie w końcu tańsze. Może na dobre zastąpić to prawdziwe
Roślinne mięso to coraz popularniejszy wybór w wielu regionach świata. Na rynku dominują dwie marki: Impossible Foods i Beyond Meat. Prezes drugiej spółki, że firma jest na dobrej drodze, by jej produkty były tańsze od normalnego mięsa.
Zashi z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 196
Komentarze (196)
najlepsze
* Brak uświadamiania że przesada z roślinami też nie jest wskazana: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/soy/
* Tyle co mniej więcej udało się ustalić że etymologia pewnych zwrotów jest w opór myląca (wszelkiej maści mleka roślinne, masła roślinne) a tu propaguje się między wierszami nazewnictwo wskazujące na pochodzenie zwierzęce.
* Cena. Jeżeli cenowo wygra mięso - większość wybierze mięso.
Innych zarzutów nie mam i kibicuję takim próbom stworzenia zamienników. Pełnowartościowe zamienniki często doprawianego taniego
Intelektualny plebs tego nie zrozumie nie ma co się łudzić tylko jakimś cudem jak się wchodzi w dyskusję z takim plebsem to zawsze brakuje im argumentów w rozmowie o weganizmie, zawsze kończy się czymś w stylu "nie bo
Czyli nie ma takie czegoś jak "mięso roślinne" - więc ZAKOP - informacja nieprawdziwa.
Komentarz usunięty przez moderatora
Parę listków sałaty i pomidorek koktajlowy = 10 zł.
To wyjaśnia dlaczego mięso na razie jest nie do zastąpienia
Nikt tu u mnie labolatorium specjalnie dla tworzenia substytutu mięsa zakładać nie będzie.