Aktywne Wpisy
KingaM +6
Zaraz to usunę bo nie ma sensu się odpalać i #!$%@?ć i słuchać lustracji. Czy w tym kraju wszyscy faceci są #!$%@?ęci, czy może to ze mną coś jest grubo nie tak, bo oczekuję odrobiny szacunku i traktowania mnie przez mężczyzn jak równej, a nie biednej, zagubionej sieroty, sexy-wampa czy opiekunki domowego ogniska? Ja wiem, że Polska mentalnie jest na dalekim Wschodzie, gdzieś w okolicy tajgi syberyjskiej, ale come on. Zastanawiam się,
WielkiNos +196
Dla oburzonych twitterowych juleczek wzorem do naśladowania jest madka, która wychowała syna na spermiarza bez godności a potem popiera przemoc fizyczną wobec własnego syna za gwizdanie. Madka, która chce osobiście stosować wobec własnego dziecka przemoc fizyczną bo komfort obcych bab jest ważniejsze niż jej własnego syna.
#bekaztwitterowychjulek #pieklomezczyzn #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #pieklomezczyzn #p0lka
Jako że wraz z @Silly_Alpaca przywiodło nas do Warszawy, postanowiliśmy sprawdzić, czy Magda Gessler truje ludzi, a także czy jesteśmy normalni. Tym samym wybraliśmy się do słynnej restauracji U Fukiera. Oprócz pysznego jedzenia (o tym później) znaleźliśmy tam zdjęcia Magdy, które pokazywane były w intro do pierwszego sezonu oraz, jakże by inaczej, lustra.
Po zajęciu miejsc uprzejmy kelner przyniósł nam chleb z przepysznym domowym masłem. Przestudiowawszy menu, skusiłem się na dania z karty sezonowej i tym samym na przystawkę wziąłem karmelizowane białe szparagi z aioli z avocado. Na drugie weszła polędwica cielęca podana na gorącym kamieniu (Madzia robiła coś takiego w kilku odcinkach) i warzywami. Żeby się nie ubrudzić, dostałem jakże gustowny śliniaczek, który zobaczyć można na zdjęciu przypiętym do wpisu. Na deser wzięliśmy zupę nic i coś tam i coś tam (typowa debilna madziowa nazwa). W skład "zupy" wchodził krem ze śmietany i żółtek z alkoholem i wanilią, do tego gałka lodów, beza pistacjowa i trochę owoców. Chyba nas obojga ta część uczty najbardziej zachwyciła. Madzia podobno to wszystkim poleca, my również ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
W mojej opinii było to jedno z najciekawszych kulinarnych doznań. Szparagi to było zdecydowanie ciekawe połączenie smaków. Podano je na gorącym talerzu oblane w lekko karmelowym maśle, więc były słodkie. Polędwicę cielęcą ciężko zepsuć, była świetnie przyprawiona solą i rozmarynem. Lekko ją przysmażyli, a ja sobie dosmażałem kawałki na kamieniu do pożądanego przeze mnie stanu medium rare. Cała przyjemność dla dwóch osób (doliczają 10% za obsługę) wyszła około 700 zł. Czy było warto? Moim zdaniem tak, ale na pewno przyjdę ponownie jak będę trochę bogatszy.
#kuchennerewolucje #magdagessler #jedzenie #foodporn
Drugie danie to pieczona szynka cielęca z warzywami i kopytkami. Ogółem danie dobre, mięsko wyśmienite, ale jednak
Komentarz usunięty przez autora