Wpis z mikrobloga

Polacy kochają grilla, ale mało który z nich wie jak poprawnie go rozpalić. W #!$%@? mnie strzyka widząc jak nieudolnie walczą o ogień. ( _) Podkladają jakieś gazety, kartony, łupią drzazgi, leją denaturat, pózniej dmuchają i plują w te węgle jak przygłupy co mnie po prostu OBRZYDZA.

Lebiegi. Nauczcie się w końcu że do rozpalenia grilla potrzeba jedynie
- 1 zapalki
- 4 kostek podpałki
- pół godziny czasu

Ukladasz piramidkę z brykietu i czekasz aż przynajmniej 60% wegla bedzie biała. Dopiero wtedy rozgarniasz ciesząc się wysoką temperaturą. Bez pajacowania i dmuchania suszarkami albo wiatraczkami na USB.

I zacznijcie w końcu używac osobnych sztućcy do obracania kielbasy. Nikt nie jest swinią żeby jeść ze wspólnego koryta. Ja po swoim dzieciaku mam czasem problem dokończyć, a co dopiero po obcym. Fuj!

#bekazpodludzi #bekazprawakow #bekazkatoli #polskiedomy #gorzkiezale #zalesie #nieruchomosci #gotujzwykopem
daeun - Polacy kochają grilla, ale mało który z nich wie jak poprawnie go rozpalić. W...

źródło: temp_file8212353829631706074

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@TY_GRY_SEK przeciez to dodatkowe koszty. Taki nienażarty jesteś że nie wytrzymasz pół godziny? Jakbym chcial zjesc szybko to bym poszedl do fastfoodu. W grillowaniu chodzi chyba o czilowanie na swiezym powietrzu, prawda?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@programista15cm taka elektryczna rozpalarka kosztuje 80-100 zlotych i wymaga podlaczenia do prądu i ciągniecia przedlużaczy. Cale opakowanie podpalki w Biedronce to jakies 4 zlote i starczy mi na 10 razy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@programista15cm to wypacza calkowicie idee grillowania, w ktorym chodzi glownie o relaks i wspolne spedzanie czasu ze znajomymi i rodziną, bez pospiechu i stresu.

ja mam teraz gazowy i grill lapie mi temperature w 60 sekund, ale robie sobie na raty, bo kazdy produkt wymaga innej temperatury i innego ognia.
  • Odpowiedz
@daeun: Polacy nie umieją w grillowanie - mam wrażenie, że dopiero się uczą jak to robić poprawnie. Leją tą podpałkę w płynie, od razu podpalają a jak nie chwyta to albo dmuchają albo dają jeszcze więcej podpałki. Potem podpałka jeszcze się nie wypali ale już #!$%@?ą kiełbasę, bo im ogień zgaśnie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@o__0 dokladnie, bylem ostatnio na jednej takiej majowce jako gość i patrzyłem jak dwóch przegrywów próbuje rozpalić ogień. Komedia xD
  • Odpowiedz
@daeun: co do osobnych sztućców to dla mnie hitem było jak widziałem jak ktoś mimo tego, że je miał to nie umiał ich używać to obracał łapami i po każdej kiełbasce oblizywał paluchy #!$%@? wie po co ¯\(ツ)/¯

na szczęście to nikt z mojej grupy tylko jakaś konkurencyjna grupka grillująca obok, bo bym tego nie zjadł
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@o__0 ja to samo, strasznie delikutaśny jestem. Jak widze jakiegos #!$%@? cook majstera z czerwoną gębą stojącego przy grillu to dziekuje i mówie że dopiero co zjadłem obiad w domu xD
  • Odpowiedz