Wpis z mikrobloga

@mattttx @Koksixk @Going34 @Nembutal @kokos24
Mnie najbardziej #!$%@? to że już praktycznie nie idzie znaleźć pizzeri w której robią pizze o średnicy 50/60cm
, jeszcze parę lat wstecz bez problemu szło znaleźć a teraz max to widzę 40cm i to nazywają jeszcze dużą XD plucie w ryj klientom i nic więcej
  • Odpowiedz
@jasha: no i zawaliłeś, ciasto można ręcznie wyrabiać, a najtańszy sensowny piec do pizzy to 1300 zł (Spice Diavola Pro 2) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SuperGosc11: jest, to jest ukraińska marka i podejrzewam, że będą jechać na nostalgii Ukraińców jak wiele tego typu miejsc (a bo u siebie chodziłem/chodziłam, pójdę zobaczę czy też takie dobre)

Ukraińcy bardzo często zresztą w swoich biznesach ceny z dupy robią i w ten sposób testują próg bólu. Skoro płacą, to ewidentnie jest w tym jakaś logika.

Ja tymczasem trzymam kciuki, żeby to miejsce splajtowało ASAP. Mamy w Krakowie bardzo wiele
  • Odpowiedz
@riyu @Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny no właśnie różnie mówią z tymi piecykami ,raz że te ariete czy ferrari to aż nadto, innym razem, że jak nie wydasz 1,5 koła to nawet nie śmiej swojej imitacji nazywać pizzą, póki co robię na kamieniu w zwykłym piekarniku i jest mniej więcej taka jak w przeciętnej pizzerii, czy też nieznacznie gorsza niż w niezłej z pizzą neapolitanską. Finalnie chyba będzie piekarnik z funkcją pizzy, mniej więcej za rok.
  • Odpowiedz