Wpis z mikrobloga

  • 1
@Rauhvin: przepis urlopowy, więc trzeba sobie dostosować na nasze polskie warunki
- 1 średnia cebula czerwona
- 4 nieduże ząbki czosnku (tu miałem młody czosnek)
- Oliwa
- salsiccia fresca ok. 350-400 g
- pomidory koktajlowe takie większe podłużne ok 10 sztuk
- czerwone wino ok 1 kieliszek
- pietruszka 1 pęczek
- sól u pieprz
- pasta fresca orecchiette 450 g
- jakiś lokalny ser na wierzch

na oliwie podsmażasz
  • Odpowiedz
  • 0
U nas w kraju to tylko sklepy internetowe z produktami włoskimi, chociaż raz mi się udało kupić w biedronce. To jest taka wloska surowa kiełbasa, która zastępują czasem mięso mielone.

Spokojnie zamień to na mięso mielone takie średnio zmielone lub nawet polską białą surową kiełbasę (tylko dobrze żeby nie była namajerankowa mocno) . Możesz ewentualnie zaopatrzeć się w nasiona kopru włoskiego, bo ta kiełbasa jest zwykle nią doprawiana. Generalnie to jest świetna
  • Odpowiedz