Aktywne Wpisy
Wykopiecie? :)
Znalezisko -> Pustynny łowca komandosów. AS42 Sahariana – Walka w głębi pustyni przypomina misję na Marsie. Śmiałkowie zapuszczający się na bezdroża muszą być silni, wytrzymali i dysponować niezawodnym sprzętem radzącym sobie w ekstremalnych warunkach. AS42 Sahariana miał sprawdzić się w Afryce Północnej w czasie II wojny światowej.
Na ilustracji: AS42 Sahariana na grafice z okładki „Domenica del corriere” z 24 stycznia 1943 (ze zbiorów Biblioteca di storia moderna e contemporanea,
Znalezisko -> Pustynny łowca komandosów. AS42 Sahariana – Walka w głębi pustyni przypomina misję na Marsie. Śmiałkowie zapuszczający się na bezdroża muszą być silni, wytrzymali i dysponować niezawodnym sprzętem radzącym sobie w ekstremalnych warunkach. AS42 Sahariana miał sprawdzić się w Afryce Północnej w czasie II wojny światowej.
Na ilustracji: AS42 Sahariana na grafice z okładki „Domenica del corriere” z 24 stycznia 1943 (ze zbiorów Biblioteca di storia moderna e contemporanea,
mickpl 0
#knp #oswiadczenie #4konserwy
@Pete1: to raczej stara diagnoza i całkiem solidnie uzasadniona
http://histmag.org/Piotr-Zychowicz-Obled-44-8225
@WlasciwosciBetonu: ja mam #!$%@? na takie sprawy jak legalizacja narkotyków, aborcja, eutanazja czy pederaści. Są to dla mnie sprawy trzeciorzędne i nawet gdybym nie zgadzał się w tej sprawie z programem KNP, to trudno, są rzeczy ważniejsze - wystarczy zacytować Clintona.
No nie można być tak ślepym, więc musisz trollować.
Nie tym razem zapowiedział proces, bo już gadał o procesie.
I nie rób #!$%@? z logiki, bo nigdzie w pierwszym wpisie o zadnym procesie nie płakałeś.
@erbo: "przede wszystkim tym dzisiejszym #!$%@? o sądzeniu dowódców PW, tak mnie #!$%@?ł" z mojego pierwszego wpisu.
Mogę dyskutować z lewakami, korwinistami, nazistami czy anarchistami, ale z debilami nie, także już tu nie pisz.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Nalezy im sie szacunek za to że probowali walczyc pomimo braku zaopatrzenia, że tylu z nich oddało swoje życie, ale dowodztwo sie nie popisalo. To jest fakt, z ktorym nie ma co dyskutowac. Wylacz emocje i sentyment, pomysl racjonalnie.
@igiproject: opaczności należy dziękować, że tacy ludzie jak Ty nie rządzili tym krajem w 1920 roku, bo zamiast Cudu nad Wisłą, byłoby robienie lachy ruskim nad Wisłą i przy okazji zajęcie przez Moskali połowy Europy.
Pisząc w 2014 roku - mając
- przecież Korwin od 20 lat co roku na temat powstania pisze dokładnie to samo w dokładnie tym samym tonie i nagle doznałeś olśnienia?
- przekaz Korwina jest jasny: dość użalania się nad sobą,
@Jah00: skończyłem czytać dalej, bo już w tym momencie pokazałeś, że nawet nie przeczytałeś moich wpisów, a ja musiałbym się powtarzać (piąty raz), idioci są najwyraźniej niereformowalni. :)
Twoje podejście kojarzy mi się z tym: „Adam Mickiewicz na jakimś zebraniu Wielkich Emigrantów w Paryżu oburzał się, że nie broniono
@Jah00: a no to trzeba było od razu mówić, że czytać potrafisz, ale nie ze zrozumieniem. I teraz już łaskawie #!$%@?. Nie mam zamiaru tracić czasu na rozmoweż z lewakiem plującym na historię, Polaków i Polskość. :)
Mam nadzieję, że zapłaczę na jego pogrzebie, to będzie najlepsza
Wychodzi na to, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem nawet tekstów Korwina. Polecam szczególnie te fragmenty o postawieniu dowódców pod sądem. Jesteś dopiero przed egzaminem na koniec podstawówki? Tam bada się między innymi czytanie ze zrozumieniem, chyba jesteś, inaczej byś nie zdał. Ewentualnie jakimś wielkim błędem polskiej edukacji, innej możliwości nie ma.
@Jah00: nie będę się powtarzał, naprawdę. Nie wiem czy jest sens dyskutować z osobą, która najwyraźniej coś czyta i albo to do niej nie dociera, albo zapomina o tym po minucie.
Swoją drogą, wczoraj na obchodach PW w Częstochowie przemówienie miał szef jakiegoś związku kombatantów (naszywka AK na ramieniu, całkiem możliwe, że uczestnik PW, nie dosłyszałem),
@Jah00:
miało być "...skoro go tłumaczysz".
@Jah00: bo nie potrafisz czytać. Po co się produkujesz, zadajesz pytania, skoro odpowiedzi masz podane jak na tacy i w ogóle się do nich nie odnosisz? Trzeba było zaznaczyć na początku, że twój wpis to monolog, olałbym go ciepłym moczem, a tak tylko się produkuje, odnosząc wrażenie, że gadam do automatu, który jest zaprojektowany na powtarzanie tych samych argumentów, i który jest
@Jah00: ahahahha #shitwykopsays
zabawnie było, cześć.
Komentarz usunięty przez autora