Wpis z mikrobloga

Od paru lat głosuję na KNP, raz chyba tylko, w wyborach do PE, zaraz po 18, głosowałem na PO (przepraszam). W niemal całości zgadzam się z pomysłami tej partii dotyczącej gospodarki. Brałem udział w niezliczonych ilościach gównoburz i broniłem Krula niczym brata. Mentalny kuc ze mnie wielki. Ale ostatnimi działaniami, przede wszystkim tym dzisiejszym #!$%@? o sądzeniu dowódców PW, tak mnie #!$%@?ł, że głosu już na niego nie oddam. Wolę nie iść wcale, albo oddać pusty głos. Niech ten Wipler zakłada swoją partię, albo niech Korwin umrze, bo skoro ja się już od nich odwracam (że tak nieskromnie powiem), to dobrze nie jest.

#knp #oswiadczenie #4konserwy
  • 38
czyli #!$%@?ć wszystkie pomysły dotyczące gospodarki, które tak bardzo ci pasują, tylko dlatego że nie zgadzasz się z nim w kwestii słuszności PW? No to #!$%@? racjonalne podejście do sprawy.

@WlasciwosciBetonu: ja mam #!$%@? na takie sprawy jak legalizacja narkotyków, aborcja, eutanazja czy pederaści. Są to dla mnie sprawy trzeciorzędne i nawet gdybym nie zgadzał się w tej sprawie z programem KNP, to trudno, są rzeczy ważniejsze - wystarczy zacytować Clintona.
@erbo: no ale tłumacze, jak krowie na granicy, że czarę goryczy przelał debilny pomysł pokazowego (a nie, symbolicznego) procesu. Jak mi kolega napisał o tym w smsie, to myślałem, że robi sobie jaja. Gdyby Korwin zachowywał się dzisiaj, jak co roku o tej porze, to olałbym to ciepłym moczem.
@erbo: chciałem po grzeczności, ale no nie da się. Przepraszam bardzo, jesteś #!$%@?? Piszę tu chyba czwartą wiadomość i w każdej piszę to samo, chyba potrafisz czytać? Niech sobie mówi Korwin co chce. Tym razem jednak zapowiedział proces i nawet podał datę (2 października, ufam, że wiesz co to za data, jak nie to zapraszam do googli). Albo jakoś się do tego odnieś, albo napisz ile mi płacą za wpisy, tylko
@Pete1:

Nie tym razem zapowiedział proces, bo już gadał o procesie.

I nie rób #!$%@? z logiki, bo nigdzie w pierwszym wpisie o zadnym procesie nie płakałeś.
I nie rób #!$%@? z logiki, bo nigdzie w pierwszym wpisie o zadnym procesie nie płakałeś.

@erbo: "przede wszystkim tym dzisiejszym #!$%@? o sądzeniu dowódców PW, tak mnie #!$%@?ł" z mojego pierwszego wpisu.

Mogę dyskutować z lewakami, korwinistami, nazistami czy anarchistami, ale z debilami nie, także już tu nie pisz.

A to Korwin jest jedyną osobą w Twoim okręgu, że musisz na niego głosować? ;) Pewnie nawet nie kandyduje w Twoim
@Pete1: A uważasz, że powstanie skazane na niepowodzenie, w którym szacunkowo zginęło 150-200 tys. ludności, a Warszawa została niemal zrównana z ziemią miało sensu? Idz pan w #!$%@? z taka strategia.

Nalezy im sie szacunek za to że probowali walczyc pomimo braku zaopatrzenia, że tylu z nich oddało swoje życie, ale dowodztwo sie nie popisalo. To jest fakt, z ktorym nie ma co dyskutowac. Wylacz emocje i sentyment, pomysl racjonalnie.
A uważasz, że powstanie skazane na niepowodzenie, w którym szacunkowo zginęło 150-200 tys. ludności, a Warszawa została niemal zrównana z ziemią miało sensu? Idz pan w #!$%@? z taka strategia.

@igiproject: opaczności należy dziękować, że tacy ludzie jak Ty nie rządzili tym krajem w 1920 roku, bo zamiast Cudu nad Wisłą, byłoby robienie lachy ruskim nad Wisłą i przy okazji zajęcie przez Moskali połowy Europy.

Pisząc w 2014 roku - mając
@Pete1: Jakby istniała polityczna nagroda Darwina to z pewnością byś ją otrzymał. No jak można być takim intelektualnym pierwotniakiem? No jak? I to jeszcze ktoś kto głosuje (podobno) na KNP. Dlaczego uważam cię za idiotę? Proszę bardzo:

- przecież Korwin od 20 lat co roku na temat powstania pisze dokładnie to samo w dokładnie tym samym tonie i nagle doznałeś olśnienia?

- przekaz Korwina jest jasny: dość użalania się nad sobą,
@Pete1: Oczywiście że młodzież chciała walczyć - nierzadko niepełnoletni. Sądzisz że mieli przynajmniej jakikolwiek zarys sytuacji w jakiej się znajdą jak złapią za broń. Dowództwo miało- podjęło taką a nie inną. Ja bym tak daleko jak Korwin nie szedł ale nie ma wątpliwości że śmierć tylu ludzi w czasie jak wojska rosyjskie stały po drugiej stronie wisły raczej nie jest racjonalna.
przecież Korwin od 20 lat co roku na temat powstania pisze dokładnie to samo w dokładnie tym samym tonie i nagle doznałeś olśnienia?

@Jah00: skończyłem czytać dalej, bo już w tym momencie pokazałeś, że nawet nie przeczytałeś moich wpisów, a ja musiałbym się powtarzać (piąty raz), idioci są najwyraźniej niereformowalni. :)
@Pete1: Życia by mi nie starczyło aby czytać wszystkie wpisy wszystkich idiotów, a co dopiero ich prostować. Przeczytałem to co jest w tym wpisie. Jeszcze raz mówię, Korwin nic nowego nie powiedział, a ty podając tak błahy powód zaprzepaszczasz ostatnią szansę Polski i tym większym idiotą jesteś w moich oczach.

Twoje podejście kojarzy mi się z tym: „Adam Mickiewicz na jakimś zebraniu Wielkich Emigrantów w Paryżu oburzał się, że nie broniono
Przeczytałem to co jest w tym wpisie.

@Jah00: a no to trzeba było od razu mówić, że czytać potrafisz, ale nie ze zrozumieniem. I teraz już łaskawie #!$%@?. Nie mam zamiaru tracić czasu na rozmoweż z lewakiem plującym na historię, Polaków i Polskość. :)

Zobaczysz, jeszcze zatęsknisz za Korwinem jak dorośniesz, ale będzie już za późno i zostanie ci tylko płacz.

Mam nadzieję, że zapłaczę na jego pogrzebie, to będzie najlepsza
@Jah00:

Nikt nie pluje na historię, coś sobie uroiłeś.

Wychodzi na to, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem nawet tekstów Korwina. Polecam szczególnie te fragmenty o postawieniu dowódców pod sądem. Jesteś dopiero przed egzaminem na koniec podstawówki? Tam bada się między innymi czytanie ze zrozumieniem, chyba jesteś, inaczej byś nie zdał. Ewentualnie jakimś wielkim błędem polskiej edukacji, innej możliwości nie ma.
@Pete1: Nie jestem historykiem, ale nie widzę związku między pluciem na historię, a postawieniem przed sąd (sąd nie oznacza jeszcze winy!) ludzi współodpowiedzialnych tragedii. Wiadomo, że chodzi tylko o wymiar symboliczny, a konkretnie o to, aby wyciągnąć wnioski z historii, aby nie popełniać tych samych błędów. Przecież po to właśnie jest historia, aby się na niej uczyć. Chyba, że ty się uczyłeś jakiejś alternatywnej historii i twierdzisz, że powstanie było do
Chyba, że ty się uczyłeś jakiejś alternatywnej historii i twierdzisz, że powstanie było do wygrania.

@Jah00: nie będę się powtarzał, naprawdę. Nie wiem czy jest sens dyskutować z osobą, która najwyraźniej coś czyta i albo to do niej nie dociera, albo zapomina o tym po minucie.

Swoją drogą, wczoraj na obchodach PW w Częstochowie przemówienie miał szef jakiegoś związku kombatantów (naszywka AK na ramieniu, całkiem możliwe, że uczestnik PW, nie dosłyszałem),
Korwin pluje na historię uważając dowódców AK za zbrodniarzy, ty najwyraźniej również, skoro go w tym popierasz.

@Jah00:

miało być "...skoro go tłumaczysz".
@Pete1: Nic wartościowego w twoich wpisach nie ma oprócz urażonej dumy. Nie wiem co powiedział kombatant, ale ja wiele pozytywnych skutków setek tysięcy trupów i miasta zrównanego z ziemią nie widzę. Nie wiem też po co tu mieszasz Leszka Millera, ale nie chcę podejmować tematu, nie jestem historykiem. Za to mam pytanie. Czy wg ciebie człowiek, który posyła oddział kawalerii na czołgi wiedząc doskonale, że skończy się to totalną klęską, a
Nie wiem też po co tu mieszasz Leszka Millera,

@Jah00: bo nie potrafisz czytać. Po co się produkujesz, zadajesz pytania, skoro odpowiedzi masz podane jak na tacy i w ogóle się do nich nie odnosisz? Trzeba było zaznaczyć na początku, że twój wpis to monolog, olałbym go ciepłym moczem, a tak tylko się produkuje, odnosząc wrażenie, że gadam do automatu, który jest zaprojektowany na powtarzanie tych samych argumentów, i który jest
@Pete1: O historii nie będę dyskutował bo nie jestem historykiem jak już mówiłem. Tylko, że czytam i czytam i nadal nie wiem o co ci chodzi, ale już chyba się nie dowiem. Tym bardziej się pogrążasz mówiąc że zdania na temat powstania są podzielone. Więc być może Korwin ma rację, a ty nie. Żałosne, że takie szczegóły znowu dzielą Polaków. To ty jesteś tchórzem i konformistą, tak samo jak każdy, kto
@NoLajf: być może, na Korwina jednak na pewno już nie zagłosuję, w KNP jest wielu innych wartościowych ludzi, zresztą i tak pewnie nie będzie kandydował z mojego okręgu, jedynie w wyborach do PE postawił na województwo śląskie.